1
Haziran
2024
Cumartesi
TEFENNİ - BURDUR

Şehit evi yasa boğuldu

Çukurca karayolunda terör örgütü PKK tarafından mayınlı ve roketli saldırıda şehit olan Er Serkan Altay’ın Burdur’un Tefenni İlçesi’ndeki baba evine ateş düştü.

Askeri yetkililer tarafından baba Naif Altay’a oğlunun şehit olduğu haberinin iletilmesi üzerine eve Türk Bayrağı asıldı. Sağlık ekiplerinin gözetiminde verilen haberin ardından ilçede bulunanlar, Altay ailesine taziyede bulunmaya gitti. Muş’un Malazgirt İlçesi’nden göç eden ailenin yakınları da şehit er için Kürtçe ağıtlar yaktı.

38 GÜNÜ KALMIŞTI

Askere gitmeden önce sözlendiği belirtilen şehit Er Altay’ın terhisine 38 gün kaldığı öğrenildi. Baba Naif Altay’ı teselli eden amca Nevzat Altay "10 oğlum var, hepsi askere gitmek istiyor, bu terör artık bitsin" dedi.

Şehit Altay’ın küçük kardeşi Yunus Altay ise "Başta Başbakanımız olmak üzere bütün devlet büyüklerinin cenazemize gelmelerini bekliyoruz" diye konuştu. Şehit haberinin bölgede yayılması üzerine ilçe merkezinde toplanan gençler ellerinde Türk bayrakları ile terör örgütü aleyhine sloganlar atarak tepkilerini gösterdiler.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2011 Perşembe 09:58:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?