27
Nisan
2024
Cumartesi
YEŞİLOVA - BURDUR

DSP lideri Sezer Yeşilova'da

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Başbakan Erdoğan'ın "Amerika'da da işsizlik var" sözünün arkasında Türkiye'de işsizliği çözemeyişi olduğunu belirterek "Bu havlu atmak, ben işsizliği çözemiyorum demektir. Çözemiyorsan gideceksin yoksa bu millet sizi gönderir, gönderecek" dedi.

DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, dün yaptığı Bursa mitinginden sonra kara yolu ile geldiği Burdur'un Yeşilova ilçesine bağlı Güney beldesi ile Yeşilova ilçesi ve Karamanlı ilçesinde partisince düzenlenen kahvehane toplantısına katıldı. Yoğun bir kalabalığın olduğu toplantıda konuşan Sezer, şöyle konuştu:

"Ülkemiz, sıkıntılı bir süreç yaşıyor. Milletin içinde bulunduğu durumlardan ne yazık ki memnun değiliz. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın haklarını kullanabilmesi ve onların sorunlarının çözülmesinedoğrudan katkıda bulunmak için TBMM'ye bir yasa önerisi verdik. Yurt dışı bir seçim bölgesi olacak bu yasa önerimizi eğer meclisten geçirebilirsek, iktidarın ve ebedi muhalefetin desteğini alabilirsek çokça vatandaşımız sadece Avrupa'da 5 milyon vatandaşımız oy kullanabilecek. Onların ülkemizle beldeleriyle ilişkilerinde sosyal yaşamlarında sosyal haklarıyla ilgili eğitimle ilgili örneğin sorunlar var, o sorunları bu yolla aşabileceğimize güveniyorum. O vatandaşları yok saymak olacak şey değildir."

Sezer, CHP Lideri Deniz Baykal ve AK Parti Lideri Recep Tayyip Erdoğan'dan ülkeyi kurtaracaklarını iddia etti. Türkiye'deki tüm vatandaşların sorunlarını çözecek bir yönetim anlayışı ortaya koyacaklarını anlatan Sezer, şunları söyledi: "Bakın çiftçimiz perişan, kelimenin tam anlamıyla çiftçi battı, fiyatlar tavan yaptı. Fiyatlar derken maliyet girdilerini kastediyorum, mazotu, gübreyi, ilacı ama çiftçinin sattığı ürünün bedeli altı yıl önceki fiyat kadar bile değil, çiftçi battı, çiftçiyi unuttular.
Esnaf perişan, alış veriş yapamayınca çiftçi esnaf battı. Emekli hayatını sürdürebilecek durumda değil, hayatın yükünü kaldıramıyor."

İŞSİZLİĞİ BİLDİREN RESMİ RAKAM DOĞRU DEĞİL

İşsizliğin Cumhuriyet tarihinin rekorunu kırdığını anlatan Sezer, sözlerine şöyle devam etti: "Resmi rakama göre bile rekor kırdı. Resmi rakamda doğru değil ben size söyleyeyim. Alnının terinin karşılığını alamayan çiftçileri, hayvancılıkla geçinenleri bu rakamların dışında tutuyorlar. Oysa çiftçimizde geçinemiyor."
Toplumun neredeyse yarısının işsiz olduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın önlem almadığını söyleyen Sezer, sözlerine şöyle devam etti:

"Milletin durumunun iyiye gittiği doğru değil. Çiftçiden esirgenen ucuz mazotla birilerinin gemisi iyi yürüyor olabilir. Ya da pırlantaya sıfır vergi koyarak pırlanta dükkanı açanların çocuklarının işleri iyi olabilir ama milletin işi iyi değil. 'İşsizlik var işsizliğe çözüm bul' diyoruz, 'Canım ne yapayım' diyor. 'Amerika'da da işsizlik var' diyor. Bana ne Amerika'dan. Sen Amerikan'ın eş başkanı mısın? Hani büyük Ortadoğu Projesi Eşbaşkanı ya, sen Amerika'nın da mı eş başkanısın?"
Bu milletin Erdoğan'ı Türkiye'de sorunları çöz diye başbakan yaptığını anlatan Sezer, şunları söyledi:

"Çözemiyor musun, gideceksin. Aslında 'Ne yapayım Amerika'da da işsizlik var' demek havlu atmak, ben işsizliği çözemiyorum demektir. Çözemiyorsan gideceksin, gitmiyor musun, bu millet sizi gönderir, gönderecek."

Zeki Sezer, dün gece saat 23.00'de tamamladığı üç toplantıdan sonra Fethiye'ye gitti.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Mart 2009 Çarşamba 10:54:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?