20
Mayıs
2024
Pazertesi
YEŞİLOVA - BURDUR

Şifalı, berrak ve derin: Salda Gölü

Salda Gölü, Burdur'un Yeşilova ilçesinde bir krater gölüdür. Göller bölgesi içindedir. Yüzölçümü 4370 ha.'dır. 196 metreye varan derinliği ile Türkiye'nin en derin göllerindendir. Çevresi karaçam ormanlarıyla çevrili olup plajları vardır.

Salda Gölünün suyu özellikle cilt hastalıkları için şifalıdır.

Salda Gölü Burdur ilinin 50 km. batısında yer alır. Türkiye'nin en derin, en temiz, en berrak özelliklere sahip gölü olarak tanınıyor.

Göl suyunun terkibinde magnezyum, soda ve kil bulunması bazı cilt hastalıklarının tedavisinde yararlı sonuçlara sebep oluyor. Uzmanların yaptığı araştırmalara göre göl suyu sivilcelere iyi geliyor. Gölün arka kısmında kalan orman örtüsü keklik, tavşan, tilki, yaban domuzu, göl ise yaban ördeklerine ev sahipliği yapıyor 

Göl içindeki suların çekilmesiyle görülmeye başlayan yedi beyaz ada, gölün güzelliğine bir başka güzellik katıyor.

Gölün doğusunda Yeşilova ilçesi, güneybatısında Salda, kuzeybatısında Doğanbaba ve kuzeydoğusunda Kayadibi köyleri yer almaktadır.

Son 20 yıldır, göl seviyesinde 3 - 4 metreyi bulan bir çekilme olmuştur. Halen çekilme devam etmektedir.

Vikipedi
Yayın Tarihi : 6 Şubat 2008 Çarşamba 16:06:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ayhan mercan IP: 88.247.40.xxx Tarih : 23.01.2009 21:18:53

gerçek bir yeşilovalı olarak her yıl salda gölümüzde meydana gelen boğulma olaylarını çok çok üzülerek şahit oluyorum.bu sebeple gölümüzü ziyarete gelen misafirlerin türkiyenin en derin ve tehlikeli gölüne girerken çök dikkatli olsunlar.10 metreden fazla yüzme bilmeyenler açılmasın.artık bu boğulmalar bitsin.