4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

30 metrelik su kulesi yıkıldı

Antakya'da atıl durumdaki Akiş Fabrikasının yıkımı yaklaşık bir ayda tamamlandı. Son olarak 30 metre uzunluğundaki ve 10 metre çapındaki su kulesinin yıkımı kazasız bir şekilde gerçekleştirildi. Kulenin yıkımı esnasında zaman zaman korku dolu anlar yaşandı.

Saniye saniye görüntülen yıkımda iş makinesini kullanan Soner Dikme, kulenin ayaklarına iş makinesinin matkap kısımlı ucuyla her vuruşunda korkup geri geri kaçtı.

Kulenin sonunda kazasız bir şekilde yıkılması şantiye çalışanlarını sevindirdi. Şantiye şefi Ali Küçük, iş makinesini kullanan Soner Dikme'yi yıkımı kazasız bir şekilde gerçekleştirdiği için 200 YTL ile ödüllendirdi.

Şantiye şefi Ali Küçük, 1973 yılında kurulan ve 3 bin civarında işçinin çalıştığı Akiş İplik Fabrikasının 33 yıldır atıl durumda bulunduğunu söyledi. Geniş bir alan üzerinde kurulan fabrikanın boş durumda olmasından dolayı buranın fuhuş ve balici yuvasına dönüştüğünü hatırlatan Küçük, "Kimi zaman içerisinde cinayetler işlendi. Üç kişi bu kulenin üzerinden atlayarak intihar etti. Burada her türlü pislik oluyordu. Yıkılması Antakya'daki bir çok pisliği de temizleyecektir." dedi.

Akiş Fabrika binasını yıktırarak şehri görüntü kirliğinden de kurtardıklarını belirten Antakya Belediye Başkanı Mehmet Yeloğlu, yıllardır şehrin merkezinde görüntü kirliliğine sebep olan fabrika binalarının yıkılması ve yerine Antakya'ya yakışır yapıların kurulması için 2 yıldır girişimlerinin sürdüğünü belirtti. İlk olarak arazi sahiplerine bu binaların yıkımı ile ilgili bir tebligat gönderdiklerini söyleyen Başkan Yeloğlu, şöyle konuştu;

"İlgili kişilerden yanıt almayınca, noter kanalıyla bir tebligat daha gönderdik. Bu tebligat sonrasında da harekete geçtik ve hukuki girişimler sonucunda bilirkişilerin binanın metruk bina kapsamına girdiğinden yıkılması yönünde rapor verdi. 3194 sayılı imar kanununun 39. maddesine istinaden belediyemiz ihale marifetiyle yıkımı başlattı. Ayrıca hukuki süreç sonucu ihale marifetiyle başlatılan yıkım işlemi için Antakya Belediyesi kasasından herhangi bir ödeme yapılmayacak. Kanun gereği yapılan yıkım işlemlerinin masrafı arazinin sahiplerinden yüzde 20 fazlasıyla tahsil edilecek. Yıkılan alanda yol, yeşil alan ve çok katlı otopark tesis edilecek."


SAMANYOLU
Yayın Tarihi : 22 Ocak 2007 Pazartesi 09:40:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?