7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Acemi kasaplar hastane doldurdu

Hatay'da, 37 acemi kasap kurbanlıkları keserken kendilerini de kesti.

Bayram namazının ardından kurban kesimine başlayan vatandaşlardan kesim konusunda acemi olanlar ellerini de kesti. Hatay'da Antakya ve Hatay Devlet Hastaneleri başta olmak üzere, özel hastanelerin acil servislerine öğleye kadar eline kesen 37 acemi kasabın geldiği bildirildi.

Kurban için bıçaklarını iyice bileyleten acemi kasaplar bıçakların da keskin olması nedeniyle zor anlar yaşadı. Acemiliğinin kurbanı olanlardan biri de Yayladağı'nın Yenice köyünde kendi kurbanını kesmeye çalışan Musa Çetin (26). Köyde kasap bulamadığı için kendi kurbanını kesmeye kalkışan kurbanlığın derisini yüzerken bıçağı kaydırarak kolunu kesen Çetin yakınları tarafından Antakya Devlet Hastanesi acil servisine kaldırıldı.

Burada doktorlar tarafından koluna 8 dikiş atılan Çetin, daha sonra taburcu oldu. Kurban Bayramında sadece acemi kasaplar elini kesmedi. Usta kasaplar da küçük bir dikkatsizlik sonucu ellerini keserek hastanelerin acil servislerine koştu. Usta kasap Garip Vurman (43) da, daha çok kurban kesmek için acele edince elini keserek soluğu hastanede aldı.

Sabah saatlerinde bir çırpıda 10 kurbanlık koyunu kesen usta kasaplardan Garip Vurman, 11. koyunda sağ elinin baş parmağını kesti. Hastaneye muayene olmaya gelen Vurman parmağını sardırdıktan sonra tekrar kasaplık yapmaya gitti.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 14:31:28
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 12:11:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?