6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Cumhuriyet töreninde hortum heyecanı

Hatay'ın İskenderun Körfezi'nde Cumhuriyet Bayramı kutlamaları sırasında oluşan hortum, törene katılanlar tarafından ilgiyle izlendi. Yarım saat körfez üzerinde görünen hortumlar nedeniyle balıkçı tekneleri zor anlar yaşadı. 

Sabah saatlerinde Atatürk Anıtı önü ve Atatürk Caddesi'ni dolduran öğrenciler, protokol mensupları ve vatandaşlar saat 10.15 civarında Cumhuriyet coşkusuna, bir de deniz üzerinde oluşan hortumla heyecan kattı. Körfez açıklarında başlayan hortum karadan yaklaşık 2 mil uzaklıkta ortaya çıktı. İlginç doğa olayına tanık olanlar tören alanını bırakıp deniz sahiline koştu. Kayalıkların üzerinde hortumları izleyen öğrenciler ve vatandaşlar şaşkınlıklarını gizleyemedi. Bazı vatandaşlar hortumu ilk kez bu kadar yakından gördüklerini söylerken, bazıları ise bu doğa olayını cep telefonlarıyla görüntülemeye çalıştı. 

Yaklaşık yarım saat kadar süren hortumun üçüncüsü de ortaya çıktı. Bir süre sonra iki hortum birleşerek daha büyük bir hortum haline geldi. İskenderun Körfezi'nde beklemekte olan gemilerin ve avlanmaya çıkan balıkçı teknelerinin yakın bölgesinde çıkan hortumlar balıkçılara da zor anlar yaşattı. Balıkçılar, hızla bölgeden uzaklaşarak limana doğru ilerledi. 

İskenderun Körfezi'nin mavi sularının gökyüzüyle birleştiği noktada denizden karaya doğru ilerleyerek adeta vals yapan hortumlar, bir süre sonra kayboldu.
iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2006 Pazar 14:09:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
sebnem IP: 85.105.91.xxx Tarih : 1.11.2006 17:40:21
memleketimde bu doğa olayı bile büyüleyici..