6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Filme dalan hırsızlar yakalandı

Hatay'da bayram tatilini fırsat bilen 3 çocuk bir eve hırsızlık için girdikleri sırada VCD seyretmeye dalınca polis tarafından yakalandı.

Edinilen bilgiye göre olay bugün sabaha karşı Kanatlı Mahallesi Gençlik Caddesi'nde Hakkı Çinçin'e ait evde meydana geldi. Yaşları 14 olan üç kafadar evin arka kapısının demirlerini levye ve keserle keserek içeri girdi. Ev sahibi Hakkı Çinçin'in görevi nedeniyle Ardahan'da bulunduğu için evde kimsenin olmamasını fırsat bilen B.Y. (14), A. S. (14) ve M. Y. (15) evi darmadağın ettikten sonra aradıklarını bulamayınca daha sonra evde VCD seyretmeye başladı.

Hırsızlar Çinçin'in komşusu tarafından fark edilince olay yerine polis çağrıldı. Polisler evin çevre güvenliğini alarak mahalleden bir vatandaşla birlikte çocukların girdikleri yerden içeriye girdi. Uzun arayışların ardından yatak odasındaki yatağın altında bulunan 3 hırsız daha sonra Şehit Özen Karakolu'na götürüldü.

Çocukların ikisinin Bedii Sabuncu, birinin de Nami Veysoğlu İlköğretim Okulu'na gittiği belirlenirken A.S'nin Çocuk Yetiştirme Yurdu'nda kaldığı belirtildi.

Evine hırsız girdiği haberini alan Hakkı Çinçin pencereden evinin içini görünce şaşkına döndü. Evin anahtarının eşinde olduğu için içeriye giremeyen Çinçin polisten çocukları kendisine teslim etmesini isteyerek "Bu çocuklar götürülüyor yaşları küçük olduğu için hemen serbest bırakılıyor. Benim evimi 10 defa oldu hırsız girdi. Demir parmaklık yaptırmadığım yer kalmadı ama hırsızlığa bir türlü engel olamadım" dedi. Hırsız zanlısı 3 çocuk daha sonra Şehit Özen Karakolu'na götürüldü.

.
Yayın Tarihi : 10 Ocak 2006 Salı 16:29:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?