6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Gazetecilerden bayrak asma kampanyası

Antakya Gazeteciler Cemiyeti (AGC), son günlerde toplumsal barışı bozmaya yönelik yaşanan olayları kınamak amacıyla bayrak asma kampanyası başlattı. Kampanyaya, Antakya'yı gezmeye gelen biri İngiliz, diğeri Fransız 2 turist de destek verdi.

Antakya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ahmet Abdullahoğlu ve cemiyete bağlı gazeteciler, cemiyet binası önünde dev bir Türk bayrağı açarak Antakya Köprübaşı Meydanı'na kadar yürüdü. Çok sayıda gazetecinin ve vatandaşın katıldığı yürüyüşte, vatandaşlar alkışlarla gazetecilere destek verdi. Antakya Köprübaşı Meydanı'nda açıklama yapan Başkan Ahmet Abdullahoğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla birlik ve beraberliğimizi herkese göstermek adına Antakya halkını, ev ve işyerlerine bayrak asmaya davet ediyoruz. 23 Nisan'ı kutlamaya başladığımız bugünlerde, özellikle ülkemizin bütünlüğünü ve toplumsal barışımızı bozmaya yönelik saldırıları, Antakya Gazeteciler Cemiyeti olarak nefretle kınıyoruz" dedi.

Antakya'yı gezen İngiltere vatandaşı Jean Christophe Nobel ile Fransa vatandaşı Penun Dumbabin de gazetecilerin yürüyüşüne katılarak Türk bayrağını taşıdı. Turistler, Antakya'ya hayran kaldıklarını belirterek, "Antakya insanı çok sıcakkanlı ve iyi insanlar. Nereye gitsek bize iyi davranıyorlar. Burada olmaktan çok mutluyuz" dedi.

Eylem, vatandaşlara bayrak dağıtımının yapılmasının ardından dev bayrağın cemiyet binasına asılmasıyla son buldu.

.
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2006 Çarşamba 16:26:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?