7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Göç yollarında kuş gribi tedirginliği

Göçmen kuşların geçiş güzergahı üzerinde bulunan Hatay'ın Belen İlçesi'nde vatandaşlar, gelişmeleri tedirginlik içinde izliyor. Şu ana kadar kuş gribi vakasına rastlanmamasına karşın, hastalığın bölgeye ulaşması ihtimalinin yüksek olduğu belirtiliyor.

Türkiye'de kuş gribinin en çok göçmen kuşlarının geçiş güzergahı üzerinde olan bölgelerde baş göstermesinin ardından gözler Hatay'ın Belen İlçesi'ne çevrildi. Her yıl sonbahar ve ilkbahar aylarında sıcak bölgelere göç eden kuşların geçiş güzergahı olan Belen bölgesinde vatandaşlar, gelişmeleri takip ediyor.

Belen'in en eski esnaflarından olan Mehmet Güler ise satışların Türkiye genelinde yaşanan kuş gribi olaylarından dolayı biraz etkilendiğini, ancak tamamen durmadığını söyledi.
İskenderun bölgesinde birkaç güvercinin ölü bulunması nedeniyle tedirginlik artarken, Kaymakam Cengiz Horoğlu, "Şu ana kadar Belen dahil bölgemizde kuş gribi vakasına rastlanmamıştır. Gerek İlçe Tarım Müdürlüğü ekiplerimiz ve gerekse hastanelerimiz bu konuda gerekli tedbirleri almış durumdalar. Endişelenecek bir durum yoktur "şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 12 Ocak 2006 Perşembe 15:18:18
Güncelleme :15 Ocak 2006 Pazar 02:50:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?