6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Hacı adayları perişan

Kutsal topraklara gitmek için çeşitli illerden yola çıkan yüzlerce hacı adayı, evrakları eksik olduğu gerekçesiyle 1 haftadır Hatay'ın Reyhanlı İlçesi'ndeki Cilvegözü Sınır Kapısı'nda bekletiliyor. Otobüslerde ve camilerde konaklayan hacı adayları, turizm şirketi tarafından dolandırıldıklarını iddia etti.

Çeşitli illerden kutsal topraklara gitmek için yola çıkan hacı adayları, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan evrakları eksik oluğu gerekçesiyle geri çevrildi. Bazı hacı adayları gözyaşları içinde evlerine dönerken, çok sayıda hacı adayı eksik evrakların tamamlanması için yaklaşık 1 haftadır Reyhanlı çıkışında bekliyor. Sınırdan geri çevrilen yüzlerce hacı adayı otobüslerde ve camilerde konaklıyor. Hacca gitmek için para ödedikleri turizm şirketi tarafından dolandırıldıklarını ileri süren hacı adayları, yetkililerden yardım bekliyor.

Yol kenarında yemek yiyip, çay içen hacı adayları, namazlarını da yol kenarında kılıyor. Soğuktan üşüyen bazı hacı adayları ısınmak için battaniyeye sarılıyor. Çektikleri çilenin son bulmasını isteyen hacı adayı Mahir Sarı, "1 haftadır yollarda rezil olduk. 3-4 bin kişi burada bekliyor. Yetkililerden, sayın başbakandan rica ediyoruz, bu konuya çözüm bulsunlar. Turizm şirketini uyarsınlar. Eğer bu şirket dolandırıcı ise bunu bize de söylesinler. Burada boşuna beklemeyelim. Paramızla rezil oluyoruz" dedi.

Diğer bir hacı adayı Halil İş ise, "İnsanları hacca götüreceğiz diye kandırıyorlar, bin 300 dolar para alıyorlar, sonra da yolda bırakıyorlar. 1 haftadır insanlar burada perişan oldu. Bazı kafileler ağlayarak geri döndü" diye konuştu. Hacı adayları, paralarının bittiğini ve ne yapacaklarını bilemediklerini söyledi.

.
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2006 Perşembe 12:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?