6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

İsrail kirliliğine Hatay'da önlem

Hatay'ın Samandağ İlçe Kaymakamı Selim Çapar, olası “Lübnan kaynaklı deniz kirliliği” konusunda son derece duyarlı olduklarını, sahilde sürekli denetim yapıldığını bildirdi.

Çapar, yaptığı açıklamada, Beyrut'un güneyindeki Jeih bölgesinde bulunan enerji santralindeki yakıt depolama tanklarının savaş nedeniyle hasar görmesi ve yakıt depolarındaki fuel oilin denize dökülmesi dolayısıyla, olası riskleri dikkate alarak Hatay Valiliği koordinesindeki çalışmaların sürdüğünü belirtti.

Sahillerde helikopterlerle de sürekli denetim yapıldığını belirten Çapar, “Şu ana kadar tespit edilmiş herhangi bir kirlilik yok. Birkaç gün önce sarı bir tabaka tespit edildi. Ancak yapılan araştırmada önemli bir şey olmadığı anlaşıldı. Konuyla ilgili son derece hassasız” dedi.

Tuzlu Gölet Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Selim Kamacı ise fuel oil yakıtının Samandağ sahiline ulaşma riski dolayısıyla endişeli bir bekleyiş içinde olduklarını, bunun balıkçılık sektörü yanında turizm açısından büyük sıkıntılar yaratabileceğini kaydetti.




aa
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2006 Pazartesi 13:52:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?