4
Mayıs
2024
Cumartesi
GÜNCEL

Kaçak parfüm operasyonu düzenlendi

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı'ndan giriş yapan bir TIR'da, piyasa değeri 500 bin YTL olan Fransız menşeli 4 bin 21 adet gümrük kaçağı parfüm, deodorant ve sprey boya ele geçirildi.

Edinilen bilgiye göre, Dubai'den aldığı yükü Romanya'ya götürmek üzere yola çıkan ve Türkiye'ye giriş yapmak üzere Cilvegözü Sınır Kapısı'na gelen C.K. yönetimindeki TIR'da şüphe üzerine arama yapıldı. Gümrük Muhafaza Müdürlüğü Kaçakçılık ve İstihbarat Şubesi ekiplerince yapılan aramalarda, beyanı yapılmış kargo yükünün arasında 750 koli içerisinde toplam 3 bin 877 adet Fransız menşeli parfüm ve deodorant bulundu. Aramayı derinleştiren gümrük muhafaza ekipleri, aynı araçta 12 koli halinde toplam 144 adet de sprey boya ele geçirdi.

Aracın Dubai'de bir serbest bölgeden aldığı kargo yükü ile 6 gümrük kapısı geçtikten sonra Cilvegözü Sınır Kapısı'nda takıldığı ve normal yükün dışında bulunan parfüm, deodorant ile sprey boyaların yapılan yük beyanında görülmediği belirtildi. Gümrük kaçağı ürünlerin yanı sıra TIR'a ve dorsedeki kayıtlı yüke de el konulurken, TIR sürücüsü C.K. gözaltına alındı. Ele geçirilen ürünlerin piyasa değerinin yaklaşık 500 bin YTL olduğu bildirildi.

 

iha
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2007 Salı 18:22:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?