3
Mayıs
2024
Cuma
GÜNCEL

Kalpazan çetesine darbe

Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, 100'lük banknotlar halinde bin adet sahte ABD Doları ele geçirildi.

Alınan bilgiye göre, bir ihbarı değerlendiren Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı Mali Suçlar Büro Amirliği ekipleri, kalpazan çetesine yönelik operasyon başlattı. Yapılan çalışmalarda, il dışından gelen şahısların, sahte dolarları Antakya'dan temin ettikten sonra batı illerine götürerek piyasaya sürecekleri bilgisine ulaşan polis, bu şahısları takibe aldı.

Şahısların Samandağ ilçesi ve il merkezindeki organizasyonlarını takibe alan polis, alışverişin kent merkezinde yapılacağını tespit ederek, operasyon için düğmeye bastı. Gerçekleştirilen operasyonda, sahte paraları getiren ve paraları almaya gelen S.C., C.Ö. ve H.O. isimli şahıslar gözaltına alındı. Şahısların üst, oto ve çantalarında yapılan aramalarda, 100'lük banknotlar halinde toplam bin adet sahte ABD Doları ele geçirildi.

Zanlılar, Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından, "sahte para bulundurmak ve nakletmek" suçlarından haklarında hazırlanan tahkikat evraklarıyla adliyeye sevk edildi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ocak 2008 Perşembe 18:27:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?