7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Nakliyeciler zor durumda

Uluslararası Roro Taşımacıları Derneği Üyesi Mehmet Yüksekgönül, Irak'a akaryakıt sevkıyatının durdurulmasına neden olan para krizinin bir an önce aşılması gerektiğini belirterek, nakliyecilerin zor durumda kaldığını söyledi.

34 Türk firmasının Irak'a yapılan akaryakıt sevkıyatını durdurmasıyla ilgili açıklamalarda bulunan Yüksekgönül, "Nakliyeci arkadaşlarımız, Irak'a mal gönderen firmalarımız zor durumda. Türkiye'den Irak'a gönderilen akaryakıtın parası daha önce ABD tarafından ödeniyordu ve hiçbir sorun yaşanmıyordu. Bu paralar Irak hükümeti tarafından ödenmeye başlandıktan sonra ciddi sıkıntı yaşanmaya başlandı. Bu sıkıntının Irak'ta yapılan seçim ve hükümet kurma çalışmalarıyla bir ilgisinin olmadığını sanıyorum. Hükümetimiz bakanlık nezdinde sorunun çözülmesi için çalışmalar yapıyor, inşallah kısa süre içerisinde 1 milyar dolar civarındaki borç nakliyecilerimize ödenir ve sevkıyat yeniden başlar. İki ülke arasındaki bu alışverişe hem şirketlerimizin hem de Irak'ın ihtiyacı vardır. Çünkü Irak'ta ciddi anlamda benzin ve mazot sıkıntısı yaşanıyor" dedi.

Yüksekgönül, ayrıca Habur Sınır Kapısı'nda büyük bir sıkıntı olduğuna dikkat çekerek, "Bir tanker 30 günde Irak'a gidip gelemiyor. Bunun sebebi Habur Sınır Kapısı'nda yapılan çalışmalar. Habur Sınır Kapısı günde ortalama 3 bin aracın geçeceği kapasiteye getirildiği taktirde büyük bir rahatlama sağlanacak ve bu ülke ekonomisine olumlu yönde yansıyacaktır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2006 Pazartesi 22:09:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?