6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Papa'dan selzedeye 3 bin Euro

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde yaşanan sel felaketinden zarar gören vatandaşlar, kendilerine para yardımı gönderen Papa 16. Benedikt'e teşekkür etti. 

Papa'nın 28 Kasım'da Türkiye'ye yapacağı seyahatin hazırlıkları sürerken, 16. Benedikt'in kasım ayı başında yaşanan sel felaketlerinden zarar görenler için gönderdiği 10 bin Euro yardımın 3 bin Euro'su İskenderun Kaymakamlığı'na ulaştı. Anadolu Papalık Temsilcisi ve Türkiye Katolik Piskoposlar Kurulu Başkanı Piskopos Luigi Padovese tarafından İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu'na iletilen para, kaymakamlık tarafından açılan afet yardım fonu hesabına aktarıldı. 

Kaymakam Horozoğlu, 14 Kasım'da meydana gelen sel felaketinden sonra zarar gören vatandaşların yaralarını sarmak için devletin ve hayırsever vatandaşların imkanlarıyla yardımların dağıtılmaya devam ettiğini belirterek, "Vatikan'dan İskenderun Episkoposluğu aracılığıyla kaymakamlığımıza sel afetinde zarar görenler için 6 bin 650 YTL (3 bin Euro) yardım yapılmıştır. Biz de bunu hesabımıza aktardık. Bu yardımın Papa'dan gönderildiğini aktardılar. Biz kendilerine bir şükran belgesi takdim ettik. Ayrıca huzurlarınızda Papa ve İskenderun Episkoposluğu'na teşekkür ediyorum. Sadece Türkiye'de değil, dünyanın neresinde olursa olsun bu tür afetlerde her ülke birbirine yardım etmelidir" dedi. 

Papa 16. Benedikt'in kendilerine para yardımı yaptığını haber alan afetzedeler ise, hem sevindi, hem şaşırdı. Afetin üzerinden 10 gün geçmesine rağmen halen yardım alamadıklarını söyleyen afetzedeler, "Papa'nın yaptığı yardım bizleri gerçekten çok sevindirdi. Ancak bu yardımın bizim elimize geçip geçmeyecği konusunda kaygılarımız var. İnşallah yardım elimize ulaşır" dediler. 

Sel felaketinde evi önemli ölçüde hasar gören İnci Tırpan da, "Biz de Hıristiyanlar'a, Ermeniler'e yardım ettik. Bu bir afettir. Papa'nın yaptığı yardım normaldir, insanlığın gereğidir" diye konuştu. 

Ramazan Utlu adlı selzede, "Yardımın kimden geldiği önemli değil, Papa'ya teşekkür ederiz. Kim yardım gönderiyorsa ona teşekkür ediyoruz" derken, Güler Uğur isimli yaşlı kadın ise, "Papa'nın yardımını haberlerde duydum, çok sevindim. Böyle bir günde din ayrımı, Papa ayrımı olmaz. O da bizim gibi bir insan. Yardımı için teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 25 Kasım 2006 Cumartesi 16:08:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?