6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

PKK'lılar taş ocağı bastı

Hatay'ın Erzin İlçesi kırsalında, Amanos Dağları eteklerinde bir grup terörist, yol şantiyesini basarak 1 tanker, 1 kamyon ve 1 iş makinesini ateşe verdi. 

2 gün önce İskenderun'a bağlı Denizciler Beldesi kırsalında taş ocağını basıp 5 aracı ateşe veren ve 5 işçiyi 2 saat süreyle rehin alıp daha sonra serbest bırakan teröristler, bu kez Erzin İlçesi İçmeler Mevkii'ndeki yol şantiyesini bastı. 

Erzin'in 35 kilometre yukarısında Zorkun Yaylası yakınlarında Amanos Dağları eteklerinde bulunan 'Mersin Yaşam' isimli yol şantiyesini saat 15.00 sıralarında basan teröristler, 1 tanker, 1 kamyon ve 1 iş makinesini ateşe verdi. 8 işçiyi bir süre rehin alan teröristler, işçilere ait cep telefonlarını da gasp ettikten sonra kaçtı. Olay sonrasında bölgeye giden güvenlik güçleri, teröristlerin yakalanması için geniş çaplı operasyon başlattı. 

Öte yandan, Amanos Dağları'nda sayıları 40 olduğu tahmin edilen terör örgütü militanlarına yönelik başlatılan operasyonlar, bugün de İncirlik Üssü'nden havalanan F-16'ların katıldığı hava destekli operasyonla devam etti. Terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonda çemberin giderek daraltıldığı ve her an sıcak temasın sağlanabileceği bildirildi.
.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2006 Cuma 20:01:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?