7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Sabaha kadar sınıfta kilitli kaldılar

Hatay'ın Dörtyol ilçesine bağlı Payas beldesinde okul görevlisinin kapıları kilitlemesi nedeniyle 2 öğrencinin sabaha kadar sınıfta mahsur kalmaları ailelerini perişan etti.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mahmut Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Mimar Sinan İlköğretim Okulu öğrencileri Vildan Telli (8) ile Elif Çil'in (8), aynı okulun lise bölümünün üst katında boş olan bir sınıfta oturarak ablalarını beklemeye başladıklarını, ancak görevlinin tüm kapıları kilitlemesi nedeniyle sabaha kadar sınıfta mahsur kaldıklarını söyledi.

Ailelerin emniyete başvurduklarını ve perişan bir şekilde tüm beldeyi aradıklarını belirten Doğan, olayı şöyle anlattı:
“Güvenlik görevlileri, kızların kayıp haberini alınca beni de aradılar. İlköğretim okulunu didik didik aradık. Ancak, çocukların lise bölümüne gideceklerini hiç düşünemedik. Görevli de ders bitiş zili çalınca her tarafı kilitleyerek iftara gitmiş. Çocuklar ağlamış, bazen uyuyarak bazen de birbirlerini teselli ederek sabahı etmişler.”

Doğan, olayın sabah okula gelerek kilitli kapıları açan hizmetlinin çocuklarla karşılaşması ile aydınlandığını ifade ederek, “Kızların sağlıklı olmaları bizi rahatlattı. Yine de ihmali olan varsa savunmasını alacağım. Büyük korku atlattık” dedi.

Çocukların babaları Bayram Çil ile Fehmi Telli ise büyük korku yaşadıklarını, kızlarını sabaha kadar aradıklarını, hayatlarından endişe duyduklarını belirterek, kötü niyetli olmadığını düşündükleri okul görevlisinden şikayetçi olmayacaklarını söylediler.



a.a
Yayın Tarihi : 5 Ekim 2006 Perşembe 13:40:56
Güncelleme :5 Ekim 2006 Perşembe 13:45:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?