6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Şampiyonluk coşkusu

Turkcell Süper Ligi'nde Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde Sarı-kırmızılı taraftarlar, şampiyonluk coşkusunu doyasıya kutlarken, kutlamalar sırasında 2 motosikletin çarpışması sonucu 2 kişi yaralandı. 

Üzüntüden alkol komasına giren Fenerbahçeli bir taraftar da hastanelik olurken, kutlamalar sırasında Galatasaray ve Fenerbahçeli taraftarlar arasında yaşanan gerginlik, polis tarafından güçlükle yatıştırıldı. 

Galatasaray'ın şampiyonluğunu ilan etmesinin ardından İskenderun'da Sarı-kırmızılı taraftarlar, bayrak ve flamalarla sokağa döküldü. Kutlamalar sırasında Galatasaraylı taraftarlar, araçlarını sarı-kırmızı renklerle süslerken, bazı taraftarlar da ellerine aldıkları sarı-kırmızı bayraklarla şampiyonluğu doyasıya kutladı. Şehrin en işlek caddesi olan Atatürk Bulvarı'nı trafiğe kapatan Galatasaraylı taraftarlar, polislere zor anlar yaşattı. Bu arada, kutlamalar sırasında oluşan konvoyda bulunan 2 motosiklet çarpışırken, 2 kişinin yaralandığı kazada yaralıları hastaneye götürmek için gelen ambulans, konvoy nedeniyle uzun süre olay yerine ulaşamadı. Yaralılar, daha sonra Körfez Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, yaralıların durumlarının iyi olduğu bildirildi. 

Öte yandan, şampiyonluğu kıl payı kaçıran Fenerbahçeli taraftarlar, sağa sola küfürler yağdırarak, yakaladıkları Galatasaraylı taraftarların üzerine yürümek istedi. İki takımın taraftarları arasında yaşanan gerginlik, polislerin yoğun uğraşları sonunda yatıştırılabildi.
Fenerbahçeli bir taraftar ise, maç sonrası üzüntüden aşırı alkol alınca komaya girdi. Komaya giren Fenerbahçeli taraftar, Galatasaraylı taraftarların da yardımlarıyla ambulansa bindirilerek hastaneye kaldırıldı. 

Şampiyonluk kutlamalarının yapıldığı alana Beşiktaş bayrağı ile gelen İskenderun Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Sedat Uysal ise, "Aziz Yıldırım'a bu yenilgi müstehaktır. Yıldırım bunu çoktan hak etti. Futbol bencilce yapılmaz" şeklinde konuştu.
 
Şampiyonluk kutlamalarının, sabaha kadar devam etmesi bekleniyor. 
.
Yayın Tarihi : 15 Mayıs 2006 Pazartesi 15:12:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?