7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

SHÇEK'li öğrencinin başarısı

Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHÇEK) Hatay İl Müdürü Mevlüt Aydın, SHÇEK'in değişen vizyonu ve çalışmalarıyla geldiği noktada, artık yurtların daha çok üreten bir kurum olmaya başladığını söyledi. 

Aydın, 2006 yılını atılım yılı ilan ettiklerini belirterek, "Bu yıl judo, voleybol, futbol, badminton, masa tenisi gibi spor faaliyetlerine hız verdik. Yurtlarımızda yapılan bu faaliyetler için harcanan emeklerin sayesinde çocuklarımız Türkiye genelinde önemli dereceler elde etti. Kız yetiştirme yurdumuz, katıldığı yurtlar arası Türkiye Judo Şampiyonası'nda bir Türkiye 2.'liği ve bir de Türkiye 3.'lüğü elde etti. Voleybol takımımız şampiyonaya hazırlanıyor. Erkek yetiştirme yurdumuzun futbol takımı, 55 ilin katıldığı şampiyonada yarı final oynayarak Türkiye 4.'sü oldu. Erkek yetiştirme yurdumuz Türkiye'de bir ilki gerçekleştirerek 'ISO 9001 Kalite Belgesi' aldı" dedi.
Yurtlarda kalan öğrencilerin okul başarılarının kendileri için önemli olduğunu ve bu noktada gerekli ve yeterli özenin gösterildiğini kaydeden Aydın, bu çalışmaları sonucunda 2004-2005 eğitim-öğretim yılında yurtlar arasında başarı sıralamasında 119. olan Hatay'ın, 2005-2006 eğitim-öğretim yılında sıralamadaki yerini 26. sıraya çıkardığını söyledi. 

Bu arada, kız yetiştirme yurdunda kalan ilköğretim 7. sınıf öğrencisi Müzeyyen Aşık, Türkiye genelinde yetiştirme yurtları arasında gerçekleştirilen "Hayallerim" konulu şiir-kompozisyon yarışmasında, şiir dalında Türkiye birincisi oldu. Aşık, elde ettiği bu başarı karşılığında SHÇEK Genel Müdürlüğü tarafından dizüstü bilgisayarla ödüllendirildi.
İHA
Yayın Tarihi : 3 Ekim 2006 Salı 15:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
levent göçmen IP: 85.98.144.xxx Tarih : 28.10.2007 19:31:43

yorumum yetiştirme yurdunda kalan çocuklar çok başarılı ve uyumlular.adıyaman yetiştirme yurduda çok başarılı ve oda bütün yurtlar gibi başarılı ve uyumlu ben adıyaman yetiştirme yurdundan levent