6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Simit öğrencileri zehirledi

Hatay'da, okullarının karşısındaki bakkaldan aldıkları simit ve acılı ekmekten yedikten sonra zehirlenen 72 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Merkeze bağlı Serinyol beldesi Yüzüncü Yıl İlköğretim Okulunun karşısında bulunan bakkaldan simit ve acılı ekmek satın alarak yiyen öğrencilerde, karın ağrısı, baş dönmesi ve ishal vakaları görüldü.

Öğrenciler, okul yöneticileri ve aileleri tarafından Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Oğuz Ekinci, hastanelere gelen 72 öğrenciden 41'inin ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildiğini, 31 öğrenciye ise serum bağladıklarını ve müşahede altına aldıklarını söyledi.

Müşahede altında tutulan öğrencilere tahlil de yaptıklarını belirten Ekinci, şöyle devam etti:

“Çocukların durumunda çok ciddi bir şey yok. Ancak yine de bu gibi vakalarda temkinli davranmak zorundayız. Çocukları ikinci kez muayene ederek serum bağladık. Gerekli tahlilleri yaptık. Çok olağanüstü bir şey görünmüyor. Yine de hastanede tutacağız. Taburcu olan çocukların ailelerini de beklenmedik bir durumla karşılaşmaları durumunda bizlere dönmeleri konusunda uyarıyoruz.”

Bu arada, hastaneye gelen okul yöneticileri ve Serinyol Belediye Başkanı Sabahattin İnal, doktorlardan bilgi alarak, velilerle görüştü.

Tarım İl Müdürlüğü ekipleri ise söz konusu bakkalda incelemede bulundu.
aa
Yayın Tarihi : 11 Mayıs 2006 Perşembe 18:16:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?