6
Mayıs
2024
Pazertesi
GÜNCEL

Taziye ziyareti

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuzyolcu ve İlçe Müftüsü Bekir Gülce, Trabzon Santa Maria Kilisesi Rahibi Andrea Santoro'nun öldürülmesi nedeniyle İskenderun Katolik Kilisesi'ne taziye ziyaretinde bulundu.

Emniyet Müdürü Yavuzyolcu ve Müftü Gülce ile birlikte Anadolu Havarisel Vekili ve Episkoposu, İskenderun Katolik Kilisesi Rahibi Luigi Padovese'yi ziyaret eden Kaymakam Horozoğlu, Padovese'ye başsağlığı dilerken, "Hz. İsa bizim de peygamberimiz. Onu temsil eden tüm din adamlarına saygı duyuyoruz. Müslüman aleminin Hıristiyan din adamlarına farklı bir gözle bakmaları mümkün değil. Onların oyununa gelmeyeceğiz" dedi.

Taziye ziyaretinden dolayı teşekkür eden Padovese ise, "Ben buraya geldiğimden beri aramızda bir samimiyet ve dostluk var. Özellikle son günlerde bunu daha fazla gösterdiniz. Size bütün kalbimle teşekkür ediyorum. Türkiye'ye güveniyorum, Türkiye bu durumun dışına çıkacak. Don Andrea buraya Hıristiyanlık'a davet için gelmedi, diyalog için geldi. Roma'da 100 bin kişilik bir kilisenin rahibiyken Şanlıurfa'ya İbrahim'in şehrine, orada yaşaması gerektiği düşüncesiyle geldi. Hakkında çıkan gelenlere para verdiği ile ilgili haberlere inanmıyorum. İnancı ne satabilirsiniz ne de satın alabilirsiniz. Kötü bir Müslüman iyi bir Hıristiyan, kötü bir Hıristiyan da iyi bir Müslüman olmaz. Bu ölümden sonra birbirimize daha yakın olmalıyız. Tüm dünyaya göstermeliyiz ki bu Türkiye'nin gerçek yüzü değil. Türkler'e leke attılar" diye konuştu.

İlçe Müftüsü Bekir Gülce de ilahi din mensupları olarak barış mesajı vermeleri gerektiğini belirterek, "Bu iadeyi ziyaret olacaktı, ancak farklı oldu. Yaşanan karikatür olaylarına bizim kadar sizin de üzüldüğünüzü biliyoruz. Rahip Andrea Santoro'nun öldürülmesi bir suikasttı. Müslümanlar bunu kabul edemez. Bugün insanlar dünden daha çok huzura ve ilahi rahatlığa muhtaçtır. Bu da sizin ve bizim omuzlarımızda" şeklinde konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Şubat 2006 Salı 13:21:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?