7
Mayıs
2024
Salı
GÜNCEL

Yanlış korsan'dan tazminat istemi

THY'nin Tiran-İstanbul seferini yapan uçağı Hakan Ekinci ile kaçırdığı açıklanan, daha sonra olayla ilgisinin bulunmadığı belirtilen Hataylı Mehmet Ertaş, olay sonrası "posttravmatik stres bozukluğuna uğradığını" bildirerek, Adalet Bakanlığından toplam 65 bin YTL maddi ve manevi tazminat talebinde bulundu.

Ertaş, 3 Ekim Salı günü uçak kaçırma olayına adı karıştığı gerekçesiyle tüm yaşamının altüst olduğunu söyledi.

Yaşadığı olaydan sonra uyuyamadığını, eve kapandığını, çevresinden uzaklaştığını belirten Ertaş, "Yurt dışında yaşayan birisi olarak, devlet büyüklerimi sıkıntıya düşürmemek için olayın yaşandığı günlerde dava açmayı düşünmemiştim. Ancak çevremdekilerin bana 'korsan' diye hitap etmesi, herkesin beni halen suçlu gibi görmesinden rahatsızlık duydum. Yaşadığım olayın etkisiyle geceleri uyuyamadım, kabuslar görmeye başladım. Evden dışarı çıkamadım. Ailemin isteğiyle psikologa gittim. 30 Ekim günü doktorlar bana 'Posttravmatik stres bozukluğu' teşhisi koydular. 6 aylık tedavi sürecim bulunduğunu belirttiler"dedi.

Uçak kaçırma olayında ismini açıklayan Adalet Bakanlığına, zararının karşılanması amacıyla başvuruda bulunduğunu bildiren Ertaş, "Kendi çabamla bir yere varamıyorum. İnsanlara bir şey anlatamıyorum ve yaşadığım psikolojik sorunlardan kurtulamıyorum. Bunun için hakkımı hukuki yoldan arayacağım" diye konuştu.


aa
Yayın Tarihi : 17 Kasım 2006 Cuma 10:33:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?