7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Başkan makamını terk etmedi

İskenderun İlçe Belediyesi, 155'e gelen bomba ihbarı üzerine boşaltıldı. Bomba imha uzmanları, binada uzun süre arama yaparken, Belediye Başkanı Mete Aslan makam odasını terk etmedi.

Edinilen bilgiye göre, saat 13.30 sıralarında 155 Polis İmdat telefonunu arayan bir kişi, belediyeye bomba yerleştirdiklerini ve saat 14.00'da patlatacaklarını söyledi. Bunun üzerine harekete geçen İskenderun Emniyet Müdürlüğü'nde görevli bomba imha uzmanları, belediyeye gelerek personeli ve diğer vatandaşları dışarı çıkardı. Bomba imha uzmanları bina içerisinde arama yaparken, zabıta ekipleri vatandaşları belediyeye yaklaştırmadı.
İhbar nedeniyle nikah kıydırmak için belediyeye gelen çiftler de mağdur oldu. Yılmaz Şahin'le nikah kıydırmak için gelinliğiyle belediyeye gelen Kadriye Şahin, güvenlik nedeniyle içeri alınmadıklarını söyledi.

Bu arada, İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, bomba ihbarına rağmen makam odasını terk etmedi. Polis binada bomba ararken makam odasında çay içen Aslan, dışarıda olup bitenleri pencereden gülümseyerek izledi.

Yaklaşık 1 saat süren aramalar sonucunda ihbarın asılsız olduğu anlaşılırken, personel ve vatandaşlar üst aramasından sonra belediyeye alındı.

.
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2006 Salı 14:34:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?