6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Emniyetten basın toplantısı

İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Mustafa Yavuz Yolcu, düzenlediği basın toplantısında İskenderun'da yaşanan son gelişmelerin yanı sıra 2006 yılının ilk 2 ayında meydana gelen olayları değerlendirdi.

İskenderun'da son günlerde Türkiye'nin gündeminde geniş yankı uyandıran münferit olayların faillerinin yakalandığının altını çizen Yolcu, halkın canını, malını, namusun korumak için gece gündüz görev başında olduklarını söyledi. Yolcu, 01 Ocak 2006 ile 3 Mart 2006 tarihleri arasında emniyet ekiplerinin yapmış olduğu çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verdi. Yolcu, olaylara olarak yaptığı açıklamada, "İlçemizde son iki ayda 135 olay meydana gelmiş olup 213 kişi adliyeye çıkartılmış 63 şüpheli tutuklanmış, 150 kişi serbest kalmıştır. Yine bu süre içerisinde suç aletleri olarak 15 tabanca, 3 av tüfeği, 15 adet bıçak, 4 adet kuru sıkı, 121 adet mermi, 106 adet boş kovan ve 14 adet şarjör ele geçirilmiştir.

İlçemizde son aylarda Narkotik büro Amirliği ekiplerimiz özellikle uyuşturucu ve sahte para operasyonları düzenleyerek önemli başarılara imza atmışlardı. Emniyet teşkilatı olarak halkımızın can ve mal güvenliği için 24 saat aralıksız görev yapmaktayız" dedi. İskenderun'da son günlerde yaşanan olaylara da dikkat çeken Yolcu, "İskenderun çok büyük bir ilçe.

Mutlaka ufak tefek olaylar olacak. Önemli olan bu olayların olmasının ardından emniyet birimlerimizin başarılı bir şekilde koordineli olarak yaptıkları çalışmalarla suçluların yakalanmasını sağlamaktır. Esengül'de yaşanan olayların ardından emniyet birimlerimiz kısa sürede olay ile ilgisi olan 5 kişiyi yakalayarak adliyeye sevk etmiş ve bu kişilerde tutuklanarak cezaevine gönderilmiştir" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 6 Mart 2006 Pazartesi 21:19:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?