6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hatay'da orman yangını

Hatay'ın Samandağ İlçesi'nde, ormanlık alanda çıkan yangında, ilk belirlemelere göre yaklaşık 5 hektar alandaki ağaçların zarar gördüğü, 300 metreküp çam tomruğunun ise kül olduğu belirtildi. 

Alınan bilgiye göre, Çamlıyayla Köyü'nün Zindan mevkiinde, henüz belirlenemeyen nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Antakya ve belde belediyelerin itfaiye ekipleri ile askerler ve köylülerin çabasıyla yangın, kontrol altına alındı.
Samandağ Kaymakam Vekili Enver Ünlü, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, yangının Zindan mevkiindeki tomruk kesim alanı yakınında başladığının belirlendiğini ve ağaçlık alana sıçrayarak büyüdüğünü belirterek, "İlk belirlemelere göre 5 hektar alanda kesim hazırlıkları yapılan çam ağaçları ile buradaki 300 metreküp tomruk zarar gördü. Antakya ve çevre ilçe ve belde belediyelerin itfaiye ekipleri ve Gaziantep, Kilis, Kahramanmaraş ve Osmaniye'den takviye ekiplerin çabasıyla yangın kontrol altına alındı. Bölgede çalışmalar sürüyor" diye konuştu. 

Daha sonra konuşan Orman İşletmesi İl Müdürü Yusuf Çetin ise, yangın bölgesinin sarp yapısı dolayısıyla bölgeye müdahalede güçlük çekildiğini, gerekenlerin yapıldığını, ekiplerin yangının tamamen söndürülmesinin ardından soğutma çalışmalarına başlayacağını kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 12 Mayıs 2006 Cuma 21:06:32
Güncelleme :12 Mayıs 2006 Cuma 21:38:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?