6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Hatay'da uyuşturucu operasyonu

Hatay'da gerçekleştirilen operasyonda, 12 kişilik uyuşturucu şebekesi çökertildi. Operasyonda, 30 kilo esrar, uyuşturucu imalatında kullanılan malzemeler ile 1 el bombası ve 1 tabanca ele geçirildi. 

Edinilen bilgiye göre, Hatay Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube ekiplerinin, istihbari çalışmalar neticesinde liderliğini F.K. adlı şahsın yaptığı uyuşturucu şebekesine yönelik Antakya, İskenderun, Samandağ, Kırıkhan ve Dörtyol ilçelerinde gerçekleştirdiği operasyonda, 30 kilo kubar esrar, 3.5 kilo anfetamin maddesi, 1 adet el bombası, 1 adet tabanca, 3 adet şarjör, 41 adet mermi, 170 kök Hint keneviri, uyuşturucu imalatında kullanılan bol miktarda kimyasal madde ile laboratuvar ekipmanları ele geçirildi. Operasyonda, uyuşturucu şebekesinin lideri F.K. ile birlikte şebeke elemanları R.İ., A.H., A.İ., G.K., M.K., M.N., C.A., S.A., A.K., Y.M. ve E.K. yakalanarak gözaltına alındı. 

Emniyet Müdürlüğü'ndeki işlemleri tamamlanan şebeke elemanları, "Örgüt kurmak suretiyle uyuşturucu madde imalatı ve kaçakçılığı yapmak" suçundan adliyeye sevk edildi. 

Emniyet yetkilileri, aynı uyuşturucu şebekesine yönelik son 8 ayda 7 ayrı operasyon daha gerçekleştirildiğini, bu operasyonlarda da 24 kişi ile birlikte 20 kilo eroin, 470 adet Captagon hap, 1 kilo toz esrar ve uyuşturucu madde yapımında kullanılan ara kimyasallar ve laboratuvar ekipmanları ele geçirildiğini bildirdi.
İHA
Yayın Tarihi : 22 Eylül 2006 Cuma 16:54:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?