6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

İsdemir'de gerginlik

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde İskenderun Demir Çelik Fabrikası yönetimi ile Payas Beldesi arasında gerginlik yaşandı.

Güvenlik görevlilerinin aracı aramak istemesine tepki olarak aracını olay yerinde bırakan Belediye Başkanı yaya olarak makamına dönerken, olayı duyan Payas halkı ise fabrika önüne gelerek başkanlarına sahip çıkmak amacı ile protesto gösterisi düzenlediler. Protesto sırasında yaşanan arbedede bir üst düzey fabrika yöneticisi yaralanırken, çıkan olaylara sinirlenerek alkol aldığı lokantanın camlarını kıran ve silah sıkan İsdemir Genel Müdürü polis tarafından gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre olay sabah saatlerinde yaşandı. Hatay'ın Dörtyol İlçesi'ne bağlı Payas Beldesi Belediye Başkanı Bekir Altan'ın çocuğunu kreşe bırakmak üzere geldiği İskenderun Demir Çelik Fabrikası'nın kapısından çıkarken 31 PY 585 plakalı otomobili aranmak istendi. Bu duruma sinirlenen Bekir Altan kapıdaki görevlilerle tartıştıktan sonra yürüyerek makamına giderken, olayı duyan 100 civarındaki Payas halkı, protesto için kapıya akın etti.

Buradaki kalabalığı yatıştırmak isteyen Genel Müdür Yardımcısı Uğur Yılmaz çıkan arbedede yaralanarak hastaneye kaldırılırken, Payas halkı Belediye Başkanı Bekir Altan'ın girişimleri sonucu sakinleştirilerek olay yerinden ayrıldı.

İddiaya göre, bu olaylardan birkaç saat sonra İsdemir Genel Müdürü Ergün Oktay Okur yanında çok sayıda koruma ile birlikte alkol almak üzere gittiği bir lokantanın camlarını kırarak içerisinde silah sıktı. Lokantaya zarar veren Genel Müdür Oktay Okur polisler tarafından güçlükle ikna edilerek göz altına alındı. Okur'un, Dörtyol Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesinin alınmasının ardından serbest bırakıldığı bildirildi.

Başından geçen olayları değerlendiren Payas Belediye Başkanı Bekir Atlan, yaşanan gerginliğin nedenini liman üzerindeki kontrol ve Fabrika yönetiminin Payas'lılara hammadde vermeyi kesmesi olarak belirtti. Atlan, "İsdemir'in yeni Genel Müdürü'nün limana gelen bazı gemilerin tahmil-tahliye işlemlerini durdurmuştur. Payas'daki haddehanelere hammadde vermeyi kestiler. Şu ana kadar İsdemir'den ya da Oyak yönetiminden bir özür bile gelmedi.

Hatta, telefonlara bile çıkmadılar" diye konuştu. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2006 Cumartesi 11:50:52
Güncelleme :8 Nisan 2006 Cumartesi 12:15:41


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhüm arısevinç IP: 88.224.133.xxx Tarih : 28.02.2007 23:17:49
bu olayda sayın başkan bekir altanı haklı buluyurum..olay bir komplodur isdemirin payas halkından ve sayın başkandan özür dilemesi gerek...