6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

İskenderun'da trafik kazası

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde, otobanda freni boşalan TIR, diğer şeride geçerek karşı yönden gelen bir başka TIR'la çarpışması sonucu 1 kişi yaralandı. Kazada, kızının düğününe gitmek için yeğenini direksiyon başına geçiren amca, "O TIR'ın içinde ben olmalıydım. Bu benim kötü kaderim" diyerek feryat edip, baygınlık geçirdi. 

Kaza, Sarımazı mevkii otoban girişinde meydana geldi. Suriye'ye yük götürdükten sonra memleketi Kahramanmaraş'a dönüş yapan 47 DK 853 plakalı TIR'ın sürücüsü Kadir Doğan, Sarımazı mevkiinden otobana giriş yaptı. Viraja hızlı giren TIR, frenin boşalması sonucu karşı şeride geçerek Adana istikametinden gelen Cuma Tandoğan idaresindeki 31 F 4474 plakalı demir yüklü TIR'la kafa kafaya çarpıştı. Kazada, TIR şoförlerinden Kadir Doğan yaralanarak ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. 

Bu sırada kaza haberini alarak olay yerine gelen ve 31 F 4474 plakalı TIR'ın asıl şoförü olduğu öğrenilen Ali Tandoğan, sinir krizi geçirdi. "Kızımın düğününe gitmek için yeğenimi direksiyon başına geçirdim. O TIR'ın içinde ben olmalıydım. Ben şimdi ne yapacağım. İşimi de kaybedeceğim. Kazayı sakın köye haber vermeyin" diyerek feryat etti. 

Yeğeni Cuma Tandoğan'a düğün evini aramaması için uyarılarda bulunan Ali Tandoğan, güçlükle sakinleştirildi. Kaza sırasında TIR'dan atlayarak kurtulmayı başaran Cuma Tandoğan ise, kazanın şokunu uzun süre üzerinden atamadı. 

Yolun yaklaşık 2 saat trafiğe kapalı kalmasına sebep olan kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.
.
Yayın Tarihi : 13 Mayıs 2006 Cumartesi 14:40:40
Güncelleme :13 Mayıs 2006 Cumartesi 14:54:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?