7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kaçak sigara operasyonu

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde polis ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda Suriye üzerinden gemi ile İskenderun Körfezi'ne buradan da karayolu ile Mersin'e götürülmek istenen piyasa değeri yaklaşık 400 bin YTL'lik kaçak sigara ele geçirilirken, olayla ilgili 18 kişi gözaltına alındı.

İskenderun Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Grup Amirliği'ne bağlı ekipler ile İstihbarat Büro Amirliği ekipleri bir süredir yaptıkları istihbari çalışmaları değerlendirerek denizyolu ile İskenderun Körfezine buradan da karayolu ile Mersin'e götürülmek üzere yüklü miktarda kaçak sigara sevkıyatının yapılacağını tespit etti.

Kaçakçıları suçüstü yakalamak için operasyon düzenleyen polis Arsuz yönünden İskenderun istikametine gelmekte olan 33 F 8110, 33 FE 382 ve 33 F 1466 plakalı araçları takibe aldı.

Şehir girişinde araçları durduran polis ekipleri, araçtan hiç kimsenin inmesine izin vermeyerek araçları, Kaçakçılık Şube Müdürlüğü'ne götürdü.

Burada kamyonet ve minibüslerde yapılan aramalarda yaklaşık 13 bin karton kaçak sigara ele geçirilirken, sigaraların piyasa değerinin yaklaşık 400 bin YTL olduğu bildirildi.

Operasyonda yakalanan 18 kişi göz altına alınırken, sigaraların Suriye üzerinden gemi ile kimler tarafından getirildiği araştırılıyor. Operasyon sonrasında polisler başarılı çalışmalarını birbirlerine yaptıkları espirilerle kutladılar.
Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

.
Yayın Tarihi : 10 Nisan 2006 Pazartesi 00:11:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?