7
Mayıs
2024
Salı
POLİS/ADLİYE

Kameraya yakalandılar

İskenderun'da bir cep telefonu bayiine müşteri olarak giren 2 dolandırıcı, tezgahtarı oyalayarak işyerinden 50 YTL ve 100 kontör çaldı. Dolandırıcılar güvenlik kamerası tarafından görüntülendi.

Olay, Şehit Pamir Caddesi'nde bulunan Mobilline isimli telefon bayiinde meydana geldi. Mağazaya müşteri gibi gelen 2 kişiden biri 50 YTL'yi tezgahtar kıza uzatıp parayı vermeden geri çekerek cebine koydu.

Daha sonra cebinden çıkardığı bozuk paraları tezgahtar kıza tekrar uzatan yankesici, 50 YTL verdiğini ve parasının üstünü istediğini söyledi. Yanında gelen ve sürekli olarak sigara içerek işyeri çalışanlarının dikkatini dağıtan diğer şahıs da, bozuk para uzatarak 100 kontör isteyip tezgahtar kızın kafasını karıştırdı. 50 YTL verdiklerine tezgahtar kızı ikna eden şahıslar, hiç vermedikleri 50 YTL'nin üstünü ve 100 kontörü alarak işyerinden çıkıp gitti.

Bir süre sonra olayın farkına varan tezgahtar kız durumu polise bildirdi. Olay yerine gelen polis, güvenlik kamerası görüntülerini inceledikten sonra dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı.

İşyeri sahibi Remzi Düzgün, 50 YTL'nin çok büyük bir para olmadığını belirterek, "Bu kişiler 50 YTL için kendilerini rezil ediyorlar. Güvenlik kamerasına takılan görüntüler basına yansıdığında bu insanların hali ne olacak merak ediyorum. Bu ve buna benzer olayların Türkiye'nin bir gerçeği olmaması gerekiyor; ama ne yazık ki oluyor" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2006 Perşembe 14:16:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?