6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Oto hırsızlarına suçüstü

İskenderun'da 2 otomobili düz kontak yaparak çalmak isteyen 3 kişi, polisin başarılı operasyonuyla direksiyon başında suçüstü yakalandı.

Alınan bilgiye göre olay, gece yarısı Kurtuluş Mahallesi'nde meydana geldi. Polis ekipleri, park halindeki 31 TS 106 ve 31 LY 045 plakalı otomobilleri düz kontak yaparak çalmaya çalışan 3 kişiyi, otomobillerin içinde suçüstü yakaladı. Polise direnen ve kaçmaya çalışan Zahir Açıkgöz (40), Serkan Yangın (25) ve Metin Çardak (26), yere yatırılarak kelepçelendikten sonra olay yerine gelen takviye polis ekiplerinin yardımıyla gözaltına alındı.

Olay yerine bir an önce ulaşmak için acele eden polis otosu da az kalsın şüpheliye ve onu gözaltına almaya çalışan polise çarpıyordu. Güçlükle etkisiz hale getirilerek gözaltına alınan şüphelilerden Zahir Açıkgöz, kendisini görüntüleyen basın mensuplarına küfrederek, ekip otosunun camına kafa attı. "Ben yemek yiyordum. Neden beni çekiyorsunuz?" diye bağıran Açıkgöz, güçlükle sakinleştirildi.

Başarılı operasyonun ardından yakalanan oto hırsızları Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, araç sahipleri Adnan İşler ve Eyüp Coşkun, otomobillerini çalınmaktan kurtaran polislere teşekkür etti. İşler ve Coşkun, hırsızlara karşı polisler gibi her vatandaşın üzerine düşen görevi yapması gerektiğini ve bu nedenle şikayetçi olacaklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.

.
Yayın Tarihi : 8 Mart 2006 Çarşamba 10:53:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?