6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Samandağ'da elektrik kesintisi protestosu

HATAY'da yaşanan elektrik kesintilerinden nasibini alan Samandağ'da da halk bir derneğin düzenlediği eylemde elektrik kesintilerini protesto etti.

Samandağ Kaltındırma Derneği Yönetim Kurulu adına bir açıklama yapan Başkan Yusuf Kavvasoğlu, elektrik kesintileriyle ilgili lorak aşunları söyledi:

“Yıllardır ilçemize verilen elektriğin kalitesizliğinden kaynaklı ciddi sorunlar yaşıyoruz. Elektriğin önceden haber verilmeden sıkça kesilmesi ilçemizde ölümle sonuçlanan olayların yaşanmasına, ev yangınlarına ve yaralanmalara neden oldu. Kimi zaman çok yüksek, kimi zaman çok düşük voltajlı elektrik verilmesinden dolayı evlerimizdeki çamaşır makinelerimiz, buz dolaplarımız, televizyonlarımız bozuluyor, milyarlarca liralarımız tamir parası veya yeni elektronik eşya alımı için harcanıyor.

Neredeyse her ev ve işyerinde regülatör var. Tüm bunların ortak tek nedeni; TEDAŞ'ın verdiği kötü hizmet. Bu şirket ile imzaladığımız sözleşmeye göre ödediğimiz faturaların karşılığı olarak şirket bize yeterli-kaliteli-sürekli elektrik enerjisi sunmayı taahhüt etmiştir. Dağıtım sistemini yani elektrik şebekesini, müşterilere yani bizlere kaliteli-sürekli elektrik enerjisi sağlayacak durumda getirmekle hükümlüdür. Kesintileri 48 saat önceden bize duyurmak zorundadır. Oysa ki yıllardır pratikte hiç de öyle olmuyor.

Samandağ üvey evlat “Yetkililere soruyoruz Samandağ halkı neden üvey evlat muamelesi görüyor? 50 yıllık şebeke neden yenilenmiyor? Yıllardır üretilen bahaneler canımıza tak etti. Yetersiz olan voltaj yüzünden uğradığımız maddi zarar ilçemize 10 trafo ve 10 yeni hat döşettirecek miktardadır. 220 voltluk kaliteli ve kesintisiz elektriği mumla arar hale getirildik. Samandağ'ın hiçbir mahallesi, caddesi ya da sokağındaki lambalar yanmıyor. Bütün sokaklarımız karanlığa gömülmüş durumda."

Mürsel Sevik - Kenthaber / Hatay - Samandağ
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2006 Salı 12:26:51
Güncelleme :9 Şubat 2006 Perşembe 00:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?