6
Mayıs
2024
Pazertesi
POLİS/ADLİYE

Yol kesen PKK'lılar otobüse ateş açtı

Hatay'ın Erzin İlçesi Amanos Dağları eteklerinde yol keserek, yaylaya giden vatandaşların cep telefonu ve erzaklarını alan terör örgütü PKK üyesi bir grup, kaçmaya çalışan minibüse ateş açtı. Olayda, minibüsün şoförü ile 1 yolcu, camların kırılması sonucu hafif şekilde yaralandı. 

Edinilen bilgiye göre olay, Amanos Dağları eteklerindeki Üçkoz Yaylası Kocadüz Mevkii'nde meydana geldi. Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte yaylaya göç eden vatandaşların bulunduğu yaklaşık 10 aracı durduran 5 kişilik terörist grubu, vatandaşların cep telefonları ile şeker, un, pirinç, bulgur gibi erzaklarını aldı. Teröristler, durmak istemeyip kaçan Ali Demir yönetimindeki 01 EJ 815 plakalı yolcu minibüsüne de ateş açtı. Olayda, şoför Ali Demir ile 1 yolcu, camların kırılması sonucu hafif şekilde yaralandı.
Yaralılar, acil servis ekibi tarafından olay yerinde ayakta tedavi edilirken, örgüt üyelerince erzakları alınan vatandaşlar, ifadeleri alınmak üzere Erzin İlçe Jandarma Komutanlığı'na götürüldü. 

Hatay Valisi Ahmet Kayhan, Üçkoz Yaylası Kocadüz Mevkii'nde meydana gelen olayda terör örgütü mensuplarının, Ali Demir yönetimindeki yolcu minibüsünü durdurmak istediğini, ancak bunu başaramayınca ateş açtıklarını belirtti. Kayhan, mermi isabet eden camların kırılması nedeniyle minibüsteki 2 kişinin hafif şekilde yaralandığını bildirdi. 

İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin olay yerinde operasyon başlattığını belirten Kayhan, çalışmaların sürdüğünü kaydetti.
.
Yayın Tarihi : 26 Haziran 2006 Pazartesi 19:21:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet karaaslan IP: 81.213.147.xxx Tarih : 4.07.2006 17:21:31
şu türkiyede sizin gibi terörüstlerden 2 tane darı ağacında sallandırsalar ondan sonra göreyin ben sizi sizde hiçmi allah korkusu yok ne istersiniz köylü halktan vicdansızlar