6
Mayıs
2024
Pazertesi
TURİZM

Turizm masaya yatırıldı

Hatay'ın İskenderun İlçesi'nde bulunan turizmciler, turizmi kalkındırmak için bilgi alışverişinde bulunmak üzere bir araya geldi. İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, bölge turizminin kalkındırılması için yapılması gerekenler tartışıldı.

As Ercan Otel'de gerçekleştirilen yemekli toplantıya İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, Madenli Belediye Başkanı Asaf Güven, Gökmeydan Belediye Başkanı Necim Bozkurt, Turizm İl Müdürü Aysun Çakar, Turizm İlçe Müdürü Hüseyin Güngör Altaç, İskenderun Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Aydok Mısırlıoğlu ve çok sayıda davetli katıldı.

Toplantıda konuşan Gözcüler Belediye Başkanı Necmettin Güler, İskenderun-Arsuz Karayolu'nun bu sezon mutlaka bitirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Başkan Güler, tanıtım ve ödenek yetersizliğinden dolayı herhangi bir çalışma yapamadıklarını belirterek, "Bizlerin en büyük sıkıntısı turizmde yapamadığımız tanıtımdır. Bizler elimizden geldiğinde tanıtım yapmaya çalışıyoruz. Ama bu yetmiyor. Burada İskenderun ve Arsuz arasındaki karayoluna dikkat çekmek istiyorum. Şimdi yolun her iki tarafında taşlar var. Bu taşlar yolu daha tehlikeli hale getirdi. Ödenek yetersizliğinden dolayı bu yolun durdurulduğunu duyduk. Bizler bu yolun derhal bitirilmesini istiyoruz" diye konuştu.

Ardından söz alan Madenli Belediye Başkanı Asaf Güven, turizm sektöründe çalışanların bu zamanlarda rekabetten önce dayanışma içerisine girmeleri gerektiğine değindi. Akçalı Belediye Başkanı Ali Sabahoğlu ise, geçtiğimiz dönemlerde beldelerinin turizm bölgesi seçildiğine dikkat çekerek, ödenek yetersizliğinden dolayı hiçbir proje geliştiremediklerini söyledi. Belediye başkanları ve turizm işletmecilerinin katıldığı toplantıda, en çok sıkıntı çekilen konuların başında yazlık tatil sitelerin arıtma sistemlerinin olmaması geldi. Bununla ilgili olarak derhal çözüm üretilmesi gerektiğine işaret eden Turizm İl Müdürü Aysun Çakar, yaptığı konuşmada konu üzerinde hassasiyetle durduklarını ifade etti.

İskenderun Kaymakamı Cengiz Horozoğlu, turizm konusunda düzenlenen toplantıya katılımın yüksek olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, İskenderun-Arsuz Karayolu'nun yapımına ay sonunda yeniden başlanacağı müjdesini verdi. Yıllardır bölgede kanayan bir yara olan yolun başlamasının sevindirici bir gelişme olduğunu belirten Kaymakam Horozoğlu şunları kaydetti:

"En geç 20 Mart'a kadar 5 trilyonluk bir ödenek gelecek ve bu ay sonuna kadar bu yolun yapım çalışmaları devam edecek. Bu konuda trafik hususunda gereken önemi mutlaka göstermemiz gerekiyor. Bölgemizde çok meydana gelen bir durum var. Mesela sepetli motosiklet, üzerinde 3 kişiyle virajdan dönemiyor. Burada kazaya neden oluyor sonra da kabahat kaymakamın, belediye başkanının ve jandarmanın oluyor. Bu olmaz! Bu motosiklet sürücüsünün hiç mi kabahati yok. Bir motosiklete 3 kişi binilmez. Tabi bu olay sadece bu yolda meydana gelmiyor. Her yerde oluyor. Turizme kazandırılması gereken konutlarda aradığımız en büyük özellik arıtma sistemlerinin tam olması ve düzgün bir şekilde çalışıyor olması. Bunları Sağlık Grup Başkanlığı ekipleri tek tek denetledi. Artıma sistemi olmayanlar hakkında gerekli işlemler yapıldı. Arıtma tesisi olanlara da soruldu. Olanların bu işi bilen teknik personelin çalıştırılıp çalıştırılmadığına bakıldı. Çünkü çoğu site yönetimi, ek masraf olduğu için arıtma sistemlerini kullanmıyor. Arıtma sistemini çalıştırmayan sitelerin denizlerinde yaptığımız araştırmada denize girilemez raporları aldık.

Önümüzdeki yıl bu konunun takipçisi olacağız. Vatandaşların sağlığı turizm açısından daha önemlidir."

"Turizmi sadece İskenderun veya Arsuz turizmi olarak ele almamalıyız" diyen Horozoğlu, "Burada entegre turizm oluşturmalıyız. Sadece İskenderun'un güzelliğini değil, Antakya turizmini de içimize almalıyız. İskenderun'a gelen bir turisti Samandağ'daki Titus Tünelleri'ne, doğa turizmine, oradan inanç turizminin göz bebeği olan Antakya'ya yönlendirmeliyiz. Buradaki turizmi bir bütün olarak ele almalıyız. Her bölgenin öne çıkarılacak özelliğini bilmemiz gerekir. Uzun vadede burada çok önemli işyerlerini açmak pekala mümkün değil. Bunun yerine Hatay mutfağını içerisinde bulunduran butik oteller açılmalı düşüncesindeyim" ifadelerini kullandı.

.
Yayın Tarihi : 18 Mart 2006 Cumartesi 14:03:45
Güncelleme :18 Mart 2006 Cumartesi 14:10:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?