5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Hüseyin Özbuğday


Hatay’da bir hayırsever tarafından yaptırılan ve ilk protokolü ilköğretim olarak imzalanan okul, hayırsever işadamı tarafından liseye dönüştürülünce, mahalleli isyan etti. Mahalle sakinleri ilköğretim okuluna ihtiyaçları olduğunu belirtirken, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Özel konunun tamamen hayırseverin takdiri olduğunu söyledi.

Ürgenpaşa Mahallesi’nde, İşadamı Hüseyin Özbuğday tarafından yaptırılan ve protokolü ilköğretim olarak imzalanan 24 derslikli okul inşaatı yine hayırsever işadamı tarafından liseye dönüştürülünce, mahalle sakinleri isyan etti. Ürgenpaşa Mahallesi Muhtarı Emin Müftü, mahalle olarak liseye değil, ilköğretim okuluna ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Bu okulun protokolü geçtiğimiz yıl ilköğretim olarak imzalandı. Fakat okulu yaptıran hayırsever, sanırım isminin daha iyi tanınması için liseye dönüştürmüş. Bizim liseye değil, ilköğretim okuluna ihtiyacımız var. Çocuklarımız 2 kilometre uzaklıktaki okullara gidiyor. Bu haksızlık, Milli Eğitim Müdürlüğü’nün ihtiyaca göre izin vermesi gerekir. Bu işin peşini bırakmayacağız. Buranın ilköğretim okulu olarak hizmete açılmasını istiyoruz" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Hasan Özel ise, konunun tamamen hayırsever işadamının takdirinde olduğunu belirterek, "Bu okulun protokolü ilköğretim olarak imzalanmıştı. Fakat daha sonra işadamı liseye dönüştürülmesini istedi. Yaptıran kişi isterse ’yok’ diyemeyiz. İlköğretim veya lise olmasının takdiri sadece yaptıran kişidedir. Ama hayırsever işadamı bize aynı mahallede bir ilköğretim okulu yaptırma sözü de verdi" diye konuştu.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar