5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

İrfan-Bedii Rende


Mehmet Rende İlköğretim Okulu

Antakya'da İrfan Bedii Rende tarafından yaptırılacak olan Mehmet Rende İlköğretim Okulu için 22.06.2004 tarihinde protokol yapıldı. Antakya'da hayırsever İrfan ve Bedii Rende kardeşler, ilkokulu okudukları Antakya Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu yerine babalarının ismini taşıyan 16 derslikli yeni bir okul yaptıracak.

İrfan ve Bedii Rende kardeşler tarafından yaptırılacak 16 derslikli okulun protokolü, Hatay Valiliği'nde yapılan törenle imzalandı. İmza törenine, Vali Yardımcısı Cafer Odabaş, hayırsever İrfan-Bedii Rende kardeşler ile Milli Eğitim Müdürü Nazmi Bozoğlan katıldı.

Vali Yardımcısı Cafer Odabaş, Hatay'da eğitimdeki ilk hedefin tekli eğitime geçmek ve sınıf mevcutlarını 30'a indirmek olduğunu belirterek, "Hatay'da tekli öğretime geçmek için bin 500 dersliğe ihtiyacımız var. Hayırsever Rende kardeşler 16 derslik yaptırarak katkıda bulunacaklar. Bunun diğer hayırseverlere de örnek olmasını diliyoruz" dedi.
İrfan Rende de yaptığı konuşmada mezun olduğu okulun yerine okul yaptırmaktan mutlu olduğunu ve yeni okulu bir yıl içinde bitirerek eğitim öğretime sunacağını söyledi.
Armutlu Mahallesi'nde bulunan Antakya Şükrü Kanatlı İlköğretim Okulu'nun yerine yaptırılacak okulun 1 yıl içinde tamamlanacağı ve yaklaşık 600 milyar liraya malolacağı belirtildi.


Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar