5
Mayıs
2024
Pazar
HATAY

Sevil Mısırlıoğlu


Hatay Valiliği Hukuk İşleri Şefliği’nden emekli olduktan sonra kendini şiirlere ve çocuklara adayan şair Sevil Mısırlıoğlu, geliri korunmaya muhtaç çocuklara bırakılacak 3. şiir kitabını yayınladı.

Emeklilik yıllarında boş oturmaktansa "bedava" çalışarak, şiirler ile manevi yönden haz almayı amaçladığını dile getiren hayırsever şair Sevil Mısırlıoğlu, "Şiir yazmaya küçük yaşlarda başladım. Yalnız kaldığım zamanlarda, kendimle dertleşmek için kaleme sarılır ve şiirler yazardım. Yaşantımın her anı şiirler ile doludur. Şiirlerden hiç bir zaman kopmadım ve 1996 yılında emekli olduktan sonra şiirlere daha bilimsel bir şekilde yaklaştım" dedi.

Şiirlerini ve yayınlanan kitaplarını korunmaya muhtaç çocuklara adadığını dile getiren Şair Sevil Mısırlıoğlu, "Özellikle bizlere ihtiyacı olan çocukları ve yaşlıları çok seviyorum. Korunmaya muhtaç çocukları yakından tanıma fırsatım oldu. Çocuklarımız bizim geleceğimizdir. Onlara ne kadar iyi bir eğitim verirsek, istikbalimiz o kadar iyi olacaktır. Kitaplarımdan elde edilecek olan gelir ile korunmaya muhtaç çocukların ihtiyaçlarının giderilecek olması beni son derece mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Şair Sevil Mısırlıoğlu, 1998 yılında yayınlanan "Konuşan Sessizlik" isimli kitabının ardından 1999 yılında yayınlanan "Hayallerimin Hıçkırığı" isimli ikinci kitabının tüm gelirini kısa adı ZİREM olan Zihinsel Engelliler Rehabilitasyon Merkezi’ne bağışladı. Mısırlıoğlu, yeni yayınlanan, "Yüreğimden Tutun Beni" isimli üçüncü kitabının tüm gelirini ise korunmaya muhtaç çocuklara bağışladığını açıkladı. 

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar