28
Mayıs
2024
Salı
KÜLTÜR/SANAT

Külliye müzeye dönüşüyor

Belen'de bulunan 500 yıllık Kanuni Sultan Süleyman Külliyesi, kapalı çarşı ve müzeye dönüştürülüyor. Kanuni Sultan Süleyman tarafından Mısır seferi dönüşünde Mimar Sinan'a yaptırılan külliye, İskenderun Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Ayşe Keklikçi tarafından kiralandı.

Uzun yıllar atıl vaziyette kalan ve geçtiğimiz yıl Vakıflar Bölge Müdürlüğü'nce restore edilen külliyeyi kiralayan Keklikçi, tarihi külliyenin yakın zamanda kapalı çarşı, sergi salonu ve müze gibi sosyal ve kültürel etkinliklerle hizmet vermeye başlayacağını söyledi. Keklikçi, aslına uygun olarak restore edilen Kanuni Sultan Süleyman Külliyesi'nin, İskenderun ve Belen ilçelerinin turizm yönünden gelişmesi açısından önemli bir rol oynayacağını belirtti.

Külliyenin bir bölümünün kapalı çarşı, bir bölümünün müze ve bir bölümünün de sergi, tiyatro, gibi kültürel etkinliklere ev sahipliği yapacağını kaydeden Keklikçi, Kanuni Sultan Süleyman Külliyesi'nin turizme kazandırılması yönünde iş adamları ve bürokratlardan da beklentileri olduğunu vurguladı.

500 yıllık bir geçmişe sahip çıkma konusunda hassas davranılmasını beklediklerini dile getiren Keklikçi, tarihi mekanlara sahip çıkmanın ve bunu sanatla buluşturmanın mutluluğunu yaşadığını ifade etti.

.
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2006 Pazartesi 13:25:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?