18
Mayıs
2024
Cumartesi
KÜLTÜR/SANAT

Külliyede tiyatro

Hatay'ın Belen İlçesi'nde, 1537 yılında Kanuni Sultan Süleyman tarafından yaptırılan ve bir süre önce restore edilen külliyede, tiyatro oyunu sahnelendi.

Adana'nın Seyhan Belediyesi'nin 16 kişilik tiyatro ekibinin Ferhan Şensoy'a ait "Parasız Yaşamak Pahalı" isimli oyunu, yaklaşık 700 öğrenci tarafından ilgiyle izlendi. Kanuni Sultan Süleyman Külliyesi'ni dolduran 8 okuldan 700 öğrencinin izlediği oyunu başarıyla sahneleyen Seyhan Belediyesi Tiyatro Ekibi, öğrencilerden büyük alkış aldı.

Belen Belediye başkanı Mustafa Seydi Evren, Belen'de sanat ve kültürü geliştirmek adına böyle bir organizasyon yaptıklarını ve benzeri faaliyetlerin bundan sonra da devam edeceğini belirterek, "Belen Osmanlı İmparatorluğu'ndan kalma eserleriyle tarihi bir kent ve biz belediye olarak bu avantajı kullanmak istiyoruz.

Bu nedenle tarihi Kanuni Sultan Süleyman Külliyesi'nde tiyatro oyunu sahnelemeyi uygun gördük. Daha önce de aynı yerde bir kermes düzenlemiştik. Belen halkına ücretsiz olarak sunduğumuz bu ve buna benzer kültür ve sanat faaliyetleri bundan sonra da devam edecek" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Eylül 2005 Perşembe 11:19:48
Güncelleme :6 Kasım 2005 Pazar 21:34:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?