24
Mayıs
2024
Cuma
İSKENDERUN - HATAY

112 krizi!

İskenderun'da, sinir krizi geçirerek bayılan bir genç kız, baygın vaziyette yarım saat ambulans bekledi. Atatürk Bulvarı üzerinde, yerde baygın vaziyette yatan bir genç kız olduğu ihbarını alan polis, olay yerine gelerek ambulans çağırdı.

Bu arada caddeden geçen bir bayan doktor genç kıza ilk müdahaleyi yaptı. Genç kızın hayatını kaybettiği sanılırken, bayan doktor sürekli nabız yoklaması yaptı. Üzerinden kimlik çıkmayan genç kız, çağrılan ambulansın gelmemesi nedeniyle yerde baygın vaziyette yarım saat ambulans bekledi. Geçen süreye rağmen ambulansın gelmemesi, olay yerindeki 3 yaşındaki bir çocuğu bile çileden çıkardı.

Babasının kucağındaki Ömer adlı çocuk, çevredekilerden duyduğu "112 gelmiyor mu?" şeklindeki tepkiler üzerine, "112 gelmeyecek mi?" diyerek ambulansın gelmemesine tepki gösterdi.

Tüm bunlar yaşanırken, 112 Acil Servis ambulansının bir başka olaya gittiği ve gecikeceği haberi geldi. 45 ilden büyük olmasına rağmen ilçe olduğu için 1 adet 112 Acil Servis ekibinin tahsis edildiği İskenderun’da, genç kız çaresizlik içinde yarım saat beklemek zorunda kaldı.

Daha sonra, gelen ambulansla İskenderun Devlet Hastanesi’ne kaldırılan genç kızın durumunun iyi olduğu bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 30 Mart 2005 Çarşamba 15:25:24
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 15:21:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?