27
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

96 yaşında diş çıkardı!

Hatay'ın İskenderun ilçesinde yaşayan ve resmi kayıtlara göre 96 yaşında olan Zeynep Mılık'ın diş çıkarması görenleri hayrete düşürüyor.

Barbaros Mahallesi 134. Sokakta yaşayan Zeynep Mılık, nefes darlığı sebebiyle hastanede 4 kez yoğun bakıma alınması ve doktorların ümidi kesmesine rağmen halen hayatta.

Suriye'de dünyaya gelen, ancak Türkiye-Suriye sınırının çizilmesinin ardından Hatay'a göç eden Zeynep Mılık, resmi kayıtlara göre 96 yaşında görünüyor. Ancak Mılık, göç etmelerinin ardından nüfus kaydı yaptırdığını belirterek, asıl yaşının 115 civarı olduğunu ileri sürüyor.

6 çocuk sahibi olan Zeynep Mılık, ilerleyen yaşına rağmen çıkan dişiyle çevredekilerin ilgi odağı haline geldi.

Tüm dişlerinin dökülmesinden sonra yeniden diş çıkarmasının kendisini önce çok şaşırttığını belirten Mılık, daha sonra bu duruma sevindiğini söyledi.

Mılık'ın oğlu Abdülmenef Mılık da 3 ay önce rahatsızlanan annesiyle ilgili her türlü duruma hazırlandıklarını ifade ederek, ''Nefes darlığı nedeniyle hastaneye götürdük ve her defasında yoğun bakımda kaldı son götürmemizde bir hafta yoğun bakımda kaldı ve doktorlar ümit olmadığını ve her şeye hazırlıklı olmamızı istediler. Ancak kendisi hastalığı yendi ve ardından dişi çıktı. Bu durum bizi de çok şaşırttı'' dedi.

Kulaklarının zor işitmesi nedeniyle 67 yaşındaki oğlu Abdülmenef'in yardımıyla soruları cevaplayan Zeynep Mılık, şimdilerde iğneye ipliği takıp iş bile işliyor.
 

İHA
Yayın Tarihi : 1 Temmuz 2009 Çarşamba 17:12:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?