28
Mayıs
2024
Salı
İSKENDERUN - HATAY

Andrea Santaro için dualar

Hatay'ının İskenderun İlçesi'nde yaşayan Katolikler, uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Trabzon Santa Maria Kilisesi Papazı Andrea Santaro için Pazar ayininde dualar okudu. Müslümanlar ise kiliseye gelen Hıristiyanlara aşure ikram etti.
İskenderun Katolik Kilisesi'nde bugün düzenlenen ayinde, geçen Pazar günü silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Trabzon Santa Maria Kilisesi Papazı Andrea Santaro Pazar ayininde anıldı. Papaz Andrea Santaro'nun resimlerinin asıldığı kiliseye Müslümanlar da geldi. Ayin öncesi Diyanet İşleri Başkanı Ali Bardakoğlu'nun gönderdiği taziye mektubu okundu.
Okunan duaların ardından konuşan Doğu Anadolu Latin Katolikleri Ruhani Reisi Episkopos Luici Padovese, "Peder Andrea'nın öldürülmesiyle Anadolu'daki kilisemiz daha da fakirleşmiştir. Bir arkadaşımızı, kardeşimizi, Allah adamını kaybettik. Peder Andrea'nın annesinin dediğini ben de tekrar ediyorum, 'Bu olayı yapanı affediyoruz. Bunu haçın üzerindeyken, onu öldürenleri affeden Mesih İsa'nın adına yapıyoruz. Çünkü bunu yapan kendine ve çok sevilen ülke Türkiye'ye ne kadar çok kötülük ettiğini bilmemektedir. Gidilmesi gereken tek yol diyalog, karşılıklı tanışma, yakınlık ve sempati yoludur" dedi.
Padovese, kilisede yaptığı konuşmasında medyaya da yüklenerek, "Ne yazık ki Türk televizyonu ve basını aracılığıyla yapılan programlarda Hıristiyanlığın kötü bir ışık altında ve İslamiyet karşıtı olarak gösterildiğini yaşamaktayız. Ne yazık ki eski Başbakan Bülent Ecevit'in hanımı Rahşan Ecevit 'İslam dini elimizden gidiyor ve bir sürü Müslüman, Hıristiyanlık dinine geçiş yapıyor' şeklindeki sözlerinden sonra nasıl barış ikliminden bahsedebiliriz? Şunu diyorum ve tekrar ediyorum, medya organları doğruyu yazmalı ve barışa hizmet etmelidir. Kim doğru ve aslı olan yanlış şeyler yazar ve dağıtırsa doğurduğu kötülüklerinde sorumlusudur" diye konuştu.
Konuşmaların ve duaların okunmasının ardından İskenderun'da yaşayan Katolik vatandaşlara aşure ikram edildi. İskenderun'da yaşayan Mardinliler Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Mar-Der) üyeleri kilise giriş kapısında Episkopos Padovese ile bir araya gelerek birlikte aşure yedi.
.
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2006 Pazar 21:33:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?