27
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

Avrupalı öğrenciler İskenderun'da

Avrupa Eğitim ve Gençlik Merkezi Comenius Projeleri çerçevesinde İskenderun Anadolu Lisesi'nin ortağı olduğu "World of Work" iş dünyası, projesi kapsamında Hollanda, Fransa, Letonya ve Polonya’dan 33 öğrenci ve 8 öğretmen İskenderun’a geldi.

İskenderun Anadolu Lisesi’nde proje kapsamında başlayan toplantıya katılan yabancı öğrenci ve öğretmenlere ilk olarak Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk tanıtıldı. Toplantı öncesi okul bahçesinde Türk öğrencilerle tanışan yabancı öğrenciler okulun basketbol sahasında birde dostluk maçı yaptılar.

Türkiye’de iş dünyasını tanımak tarihi ve kültürel öneme sahip bölgeleri gezmek amacıyla geldikleri İskenderun’da bir hafta süreyle kalacak olan yabancı öğrenci ve öğretmenlere düzenlenen toplantıda projenin seyri ile ilgili bilgi verildi.

Bir hafta süre içerisinde İSDEMİR ve organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikaları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunacak olan heyet kaldıkları süre içerisinde Türk öğrencilerin evlerinde konuk edilecekler.

İskenderun Anadolu Lisesi Müdürü Alaattin Erol İmamoğlu projenin en büyük kazanımının yabancı öğrenci ve öğretmenlere Türkiye’yi ve Türk insanını en iyi şekilde anlatmak olacağının altını çizerek, "Projemiz 19-23 Ocak 2009 tarihleri arasında devam edecek. Bu süre içerisinde misafirlerimizi en iyi şekilde ağırlayacağız, projenin amacı farklı ülkelerdeki sosyal ve ekonomik farklılıkları ortaya çıkartılması iş fırsatlarının ortaya konulması ve akabinde sosyal kültürel ve ekonomik farklılıkların kıyaslanması olacaktır. Projenin koordinatörlüğünü Hollanda yapıyor ve projenin ilk transfer ayağı ise Türkiye olmuştur. Ülkemizi dünyaya tanıtmak açısından önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Türkiye’de modern eğitim ve yaşam ortamı olduğunu misafirlerimize göstermeye çalışacağız. Projenin sonucunda ise projeye dahil olan ülkelerin öğrencileri farklı iş sektörlerini tanıyarak gelecekte bu alanlara yönelebilecekler. Okulumuzun dahil olduğu iş dünyası projesi bugüne kadar Hatay genelinde okulların katıldığı en büyük ve en geniş katılımlı projedir” şeklinde konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2009 Pazartesi 13:18:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?