23
Mayıs
2024
Perşembe
İSKENDERUN - HATAY

Bakan Aksu, İskenderun'da

İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu, Denizciler Beldesi’nde Tosçelik Fen Lisesi’nin temel atma törenine katıldı. Aksu'nun konuşma sırasında bazı vatandaşlar aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. Vatandaşlar, temel atma töreni sonrası tören alanına asılan balonları almak için adeta birbirini ezdi.

İçişleri Bakanı Abdulkadir Aksu, Mersin ve Trabzon’da yaşanan olayların ardından vatandaşları soğukkanlı olmaya çağırarak, "Vatandaşlarımız tahrik ve provokasyonlara itibar etmemeli" dedi.

Tosçelik Fen Lisesi’nin temel atma törenine katılmak üzere İskenderun'a gelen İçişleri Bakanı Aksu, Mersin ve Trabzon’da yaşanan olayların, insanları tahrik etmeye yönelik olduğunu belirterek, vatandaşların bu provokasyonlara itibar etmemeleri gerektiğini vurguladı.

Trabzon’da yaşanan olayın soruşturma aşamasında olduğunu dile getiren Aksu, "Trabzon’daki olay, adliyeye intikal etmiştir. Savcımız olayın soruşturmasını yapıyor. Yasalara göre bu konuda konuşmamak gerekiyor. Tüm vatandaşlarımızdan olaylar karşısında soğukkanlı davranmalarını, söylenenlere itibar etmemelerini istiyorum. Aziz milletimizin üzerinde durduğu değerlerin, güvenlik güçlerince de üzerinde duruluyor" diye konuştu.

Yeni Türk Ceza Kanunu ile ilgili de açıklamalarda bulunan Bakan Aksu, polis teşkilatının bu konuda çalışmalarını sürdürdüğünü ve herhangi bir sorun çıkmayacağını söyledi. Aksu, "Yeni TCK çok önemli bir reformdur. Bir iktidar bir dönemde bir tek yasayı çıkarsaydı mutlu olurdu ancak biz 25 ay gibi kısa bir sürede birçok tasarıyı hayata geçirdik. Her yeni reform yasasında bazı eksiklikler olabilir. Ancak o yasaların uygulanmaları için yönetmelikler de hazırlanıyor. Ayrıca personelimize çok önemli bir eğitim veriliyor. Kısa süre içerisinde 40 bine yakın amir ve memurumuz hizmet içi eğitimden geçirildi" şeklinde konuştu.

Bakan Aksu’nun, İskenderun’un Denizciler Beldesi’ndeki Tosçelik Fen Lisesi’nin temel atma töreninde yaptığı konuşma sırasında bazı vatandaşlar aşırı sıcak nedeniyle baygınlık geçirdi. Vatandaşlar, temel atma töreni sonrası tören alanına asılan balonları almak için adeta birbirini ezdi. Aksu, törenin ardından Gaziantep’e hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Nisan 2005 Cumartesi 18:18:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?