18
Mayıs
2024
Cumartesi
İSKENDERUN - HATAY

Balıkçıların 'ulla' isyanı

İskenderun Körfezi’nde batan M/V Ulla adlı gemi ile 2 bin 200 ton toksik atık yükünün çıkarılması işleminin, İspanyol makamlarının Cenevre’de bugün yapılacak anlaşmayı imzalamaması üzerine başka bahara kalması, balıkçılar tarafından tepkiyle karşılandı.

İskenderun Limanı açıklarında toksik atık yüküyle batan İspanya bandıralı M/V Ulla isimli gemi ile ilgili Türkiye ve İspanya arasında bugün Cenevre’de yapılacak anlaşmayı, İspanyol makamlarının, anlaşmanın parlamentolarından geçmesi gerektiğini gerekçe göstererek imzalamamasına İskenderunlu balıkçılar tepki gösterdi.

Geminin geç çıkarılmasından en büyük zararı kendilerinin göreceğini söyleyen İskenderunlu balıkçılar, geminin ve toksik atık yükünün geç çıkarılmasının kendileri için maddi anlamda büyük bir zarara yol açacağını belirtti.

Şu anki balık fiyatlarının 5 yıl öncesi ile aynı olduğunu savunan balıkçılar, sezonun açılmasıyla birlikte zam yapmayı planladıklarını, ancak geminin batmasının ardından satışlar azaldığı için bunu başaramadıklarını ifade etti.

İspanyol makamlarının anlaşmayı imzalamamasına, çeşitli sivil toplum örgütlerinin de tepki göstermesi bekleniyor.

iskenderun
Yayın Tarihi : 27 Kasım 2004 Cumartesi 15:07:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?