26
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Başkan'dan muhtarlara jest

İskenderun Belediyesi, ilçede görev yapan mahalle muhtarları için Muhtarlık İrtibat Odası tahsis etti.

İskenderun Belediyesi bünyesinde ilk kez böyle bir girişimin yapıldığını açıklayan İskenderun Belediye Başkanı Yusuf Civelek, seçim sürecinde, katılımcı ve şeffaf yöneticilik kapsamında verdikleri sözlerden biri olan Muhtar Odasını hizmete açmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdi.

Muhtarlara yönelik yapılan bu girişimin, katılımcı belediyecilik anlayışının ilk adımı olduğunu vurgulayan Başkan Civelek, "Muhtarlarımız halkımızla yüz yüze gelen ilk seçilmiş kişilerdir. Muhtarlarımız halkın sorunlarını daha yakından ve yerinde görebilme imkânına sahiptir. Halkla iç içe olan siz muhtarlarımızın, halkımızın sorunlarını bize iletmeniz bizim yükümüzü hafifletecek, sorunların çözümünde zamandan tasarruf etmiş olacağız. Yurttaşlarımıza daha sorunsuz, daha yaşanılabilir bir kent sağlayabilmek için çalışacağız" dedi.

İskenderunlu vatandaşlardan bazı isteklerde bulunan Başkan Civelek, şöyle konuştu: "Kent kültürünü oluşturmak gerek. Bunun için önce birbirimize saygı duymalıyız. Kentimize ilk önce vatandaşlarımız sahip çıkmalı. Sahilde dolaşırken, özellikle bankların altlarında, çevrelerinde çekirdek kabukları görüyorum. Vatandaşlar geliyor yanımıza buralar çok kirli diye şikâyet ediyorlar. Biz temizliği sürekli yapıyoruz. Vatandaşlarımız da dikkat ederse sahilimiz, kentimiz daha temiz olacaktır. Bunu vatandaşlarımızdan rica ediyorum. Uygar yaşama daha fazla özen gösterelim."

Civelek'in konuşmasının ardından, Muhtarlık İrtibat Odasının açılış kurdelesi, İskenderun'un iki bayan muhtarı olan Kurtuluş Mahallesi Muhtarı Gülşen Tanın Demirağ ve Savaş Mahallesi Muhtarı Meral Kireççi tarafından kesildi. Muhtarlar, belediye bünyesinde böyle bir odayı kendilerine tahsis ettiği için Belediye Başkanı Civelek'e teşekkür etti.

İHA
Yayın Tarihi : 15 Haziran 2009 Pazartesi 21:01:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?