23
Mayıs
2024
Perşembe
İSKENDERUN - HATAY

Başkan'la vekilin söz düellosu

Hatay’ın İskenderun İlçe Belediye Başkanı Mete Aslan, AK Parti Hatay Milletvekili Mehmet Soydan’ın "Belediye meclis üyeleri kandırılmıştır" sözlerine sert tepki göstererek, "Vekilimiz İskenderun’da çok dolaştığı için, Meclis’te olan bitenlerden haberi yok" dedi.

Milletvekili Soydan’ın yeni Belediyeler Yasası ile İskenderun Belediye Meclisi’nden geçirilen tabela taban ve tavan fiyatları konusunda "Belediye meclis üyeleri kandırılmıştır" sözlerini, bugün düzenlediği basın toplantısıyla eleştiren Başkan Aslan, "Sayın milletvekilimiz İskenderun’da çok dolaştığı için, Meclis’te olan bitenlerden haberi yok. Bu yasayı biz çıkarmadık, kendileri çıkardı. Biz sadece emir kuluyuz. Meclis çıkarır, biz uygularız" diye konuştu.
Soydan’ın İskenderun ve Hatay için de hiçbir şey yapmadığı halde, bir şeyler yapıyormuş gibi halkın arasında dolaşmasına bir anlam veremediğini belirten Aslan, "Sayın vekil sadece şov yapıyor. Şimdi ben Sayın Milletvekilim Soydan’a soruyorum; İskenderun için ne yaptın? İskenderun’u il mi yaptın? Devlet hastanesini mi bitirdin? Bütün yatırımcılar Osmaniye’ye giderken, Hatay’ın teşvikli iller arasına girmesini mi sağladın?" şeklinde konuştu.

M/V Ulla adlı geminin körfezde 2 bin 200 ton toksik atık yüküyle batmasının ardından, körfezden çıkan balıkların zehirlenmeye yol açacağı iddialarını çürütmek isteyen Mehmet Soydan’ın balık yiyerek bunu yapmasını da eleştiren Aslan, "Balık yemekle bu işler olmuyor. Şimdiye kadar geminin çıkartılması için bir çaba sarf ettiniz mi? Bir heyet getirdiniz mi?" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 7 Şubat 2005 Pazartesi 14:31:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?