19
Mayıs
2024
Pazar
İSKENDERUN - HATAY

Batık gemi için imza kampanyası başlatıldı

İskenderun Körfezi’nde 2 bin 200 ton toksik yüküyle batan M/V Ulla isimli geminin, arkasında bıraktığı sorunlar aşılmaya çalışılırken, İskenderunlu barış elçisi Edip Oral, Ulla’nın toksik yüküyle birlikte çıkartılması için imza kampanyası başlattı. Şehit Pamir Caddesi üzerine park ettiği çevreci Volkswagen marka aracındaki lambayı yakan Edip Oral, yoldan geçen vatandaşlara "Zehirli gemiyi çıkaralım bir imza da siz atın" diye seslendi. İmza kampanyasının ilk günü olmasına rağmen 5 bin imzaya ulaşan Edip Oral, "Benim adım Edip ise ben bu gemiyi çıkaracağım. Başbakanımıza sesleniyorum ve İskenderun’a davet ediyorum, buradaki vatandaşlarımızın, balıkçılarımızın halini görmesini ve geminin çıkarılması için çalışma başlatmasını rica ediyorum" dedi.

Hedefinin 100 bin imza toplamak olduğunu dile getiren Oral, toplanan imzaları geminin batmasındaki sorumlulardan biri olduğunu düşündüğü İspanya’ya göndereceğini ve İspanya Hükümeti aleyhinde AİHM’ye 4 milyon dolarlık tazminat davası açacağını belirterek, "Bu davayı kazanırsak, 2 milyon dolarını geminin ve atığın çıkartılması için 2 milyon dolarını da balıkçı kardeşlerimiz ile deniz ve çevre temizliği için kullanacağım" şeklinde konuştu. Edip Oral’ın sabahleyin başladığı imza kampanyasında imzaların atıldığı kağıdın uzunluğu 20 metreyi buldu.
Bu arada vatandaşlar Edip Oral’ın imza kampanyasına ve çevreci vosvosuna büyük ilgi gösterdi. Özellikle çocuklar çevreci aracının üzerindeki resimlere ilgiyle bakarken, imza kampanyasına katılan bazı vatandaşlar, geminin göz göre batmasına tepkilerini dile getirdiler. İskenderunlu esnaf Hasan Köroğlu, imzasını attıktan sonra "Yetkililere sesleniyorum. Bu zehir katillerinin tek tek bulunmasını istiyoruz, İskenderun sahipsiz değildir" diye konuştu.

iha-iskenderun
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 22:58:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?