17
Mayıs
2024
Cuma
İSKENDERUN - HATAY

Batık gemi 'ulla' ile ilgili sorunlar mercek altına alındı

İskenderun’da faaliyet gösteren sivil toplum örgütleri temsilcileri, İskenderun Belediyesi Meclis Salonu’nda toplantı yaparak "Ulla" sorununu tartıştı. Belediye Başkanı Mete Aslan’ın başkanlık ettiği toplantıya, İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Halil Şahin, İskenderun Deniz Ticaret Odası (İDTO) Başkanı Bülent Kavsak, Greenpeace Akdeniz Ofisi Toksit Atık Kampanya Sorumlusu Banu Dökmecibaşı da katıldı.


İskenderun Belediye Başkanı Mete Aslan, zararın tazmini ve davaya ilişkin hakkın saklı tutulmakla birlikte, acilen ne yapılması gerektiğinin ortaya konularak çalışmalara başlanması gerektiğini belirtti. Toplantıda, belediyeye ulaşan analiz sonuçlarını açıklayan Aslan, belediye olarak tüm çalışmalarda üzerlerine düşen görevi yerine getirmeye hazır olduklarını ifade ederek, toplantıya katılanlardan görüşlerini belirtmelerini istedi. Toplantıda söz alan sivil toplum örgütleri temsilcileri, konuyla ilgili bilgi açlığı bulunduğunu, belirli aralıklarla analizler yapılarak bu analizlerin sonuçlarının kamuoyuna açıklanması gerektiğine dikkat çektiler.


4.5 yıldır tüm çabalara rağmen Ulla için harekete geçilmediğini dile getiren temsilciler, geminin battığı yerden çıkarılmasında da aynı duyarsızlığın gösterilmesinden endişe duyduklarını kaydettiler. Öte yandan sivil toplum örgütleri temsilcileri, acil eylem planı hazırlanarak bir an önce harekete geçilmesini istediler

iha-iskenderun
Yayın Tarihi : 17 Eylül 2004 Cuma 11:54:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?