20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSKENDERUN - HATAY

Bayrağımıza çirkin saldırı

Hatay’ın İskenderun İlçesi’nde bir ilköğretim okulunun, hafta sonu tatili dolayısıyla gönderde çekili Türk bayrağının, gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce indirilerek yakıldığı bildirildi.

Sakarya Mahallesi’nde faaliyet gösteren ve herhangi bir bekçisi bulunmayan Emel Akçay İlköğretim Okulunun, göndere çekili Türk bayrağının, dün gece kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce indirilerek, üçte birlik kısmının yakıldığı ve okul bahçesindeki çöp bidonunun da içindeki çöplerle birlikte bayrağın üzerine atıldığı bildirildi.

 Yakılmış durumdaki bayrak, bugün sabah okula gelen Emel Akçay İlköğretim Okulu idarecileri tarafından bulundu. İskenderun Emniyet Müdürlüğü’nce yakılmış bayrağa el konularak savcılığa teslim edildiği ve olayla ilgili soruşturma başlatıldığı öğrenildi. İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ise bugün okula yeni bir bayrak teslim etti.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İskenderun İlçe Başkanı Necati Kaya, Emel Akçay İlköğretim Okulu’nda göndere çekili bayrağın indirilerek yakılması olayını, partisinin ilçe binasında düzenlediği basın toplantısında kınadı. Olayın kendilerini derinden üzdüğünü belirten Necati Kaya, "Bu tahribat, o okula ve eğitime yönelik değil, millete ve devlete karşı yapılmıştır. Bu hareket Türk milletine karşı yapılan bir başkaldırı hareketidir. Olayı kınıyor ve şerefsizlik olarak niteliyorum" dedi.

iskenderun
Yayın Tarihi : 1 Kasım 2004 Pazartesi 18:16:48
Güncelleme :1 Kasım 2004 Pazartesi 18:18:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?